Amplasamente posibile pentru centrul de colectare a legumelor și fructelor din Timiş

centru de legume

În cadrul ședinței Comisiei de implementare a proiectului „Centre de colectare și depozitare legume-fructe în județul Timiș – proiect pilot”, s-a decis deplasarea pe teren pentru vizionarea mai multor amplasamente propuse de administrațiile locale.

Comisia coordonată de vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Roxana Iliescu a fost prezentă, rând pe rând, la Belinț, Lugoj, Mănăștiur, Gătaia, Deta, Gottlob, Lovrin și Tomnatic. Seria de vizite s-a încheiat, astfel că în curând se va lua o decizie.

În bugetul din acest an al Consiliului Județean Timiș a fost prevăzută suma de 4,5 milioane de lei pentru implementarea proiectului-pilot al centrelor de colectare a legumelor și fructelor. Roadele de pe pământurile micilor fermieri vor fi depozitate, sortate și menținute în recipiente speciale plasate în camere frigorifice.

În acest fel, micii producători nu vor mai fi nevoiți să-și vândă legumele și fructele la prețuri de nimic, de teamă că acestea se vor deprecia. Rămâne de văzut unde vor amplasa autoritățile județene acest prim centru de colectare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns