Amor cu năbădăi într-o deconcentrată timişeană

agentia pentru plati si inspectie sociala timis

La Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Timiş izbucnea, în urmă cu aproape trei ani, un scandal sexual uriaş.

Gheorghe Manolache, directorul de atunci al instituţiei, era acuzat de una dintre angajate că o hărţuieşte sexual. Femeia susţinea, la vremea respectivă, că nu a mai rezistat presiunilor directorului şi s-a decis să dea totul în vileag.

CITEŞTE ŞI: O nouă „modă” în intersecţiile din Timişoara

Mai mult, Rodica U., funcţionara în cauză, l-a înregistrat pe director în timp ce îi propunea să se culce cu el. Înregistrarea a fost prezentată public, fapt ce a declanşat o adevărată explozie în instituţie.

Victima a trezit un val de simpatie

Probele aduse de angajată au generat reacţii publice total defavorabile directorului. În acelaşi timp, lumea a pactizat cu victima şi în ecuaţie a intrat chiar şi o asociaţie de protecţie a femeii, care cerea capul lui Gheorghe Manolache. Înregistrările erau mai mult decât concludente, revoltătoare dar, în acelaşi timp, şi pline de haz. Directorul îi spunea funcţionarei „Ce mare lucru să te culci cu mine, că doar nu mai eşti fată mare…” şi „De unde ştii că nu-ţi place, dacă nu ai făcut-o cu mine până acum, poate că o să-ţi placă…”.

CITEŞTE ŞI: INFP a publicat harta zonelor seismogene cu risc ridicat. Vezi cât de vulnerabil este Banatul

gheorghe manolache

Efectele mediatizării cazului s-au resimţit imediat şi directorul a fost suspendat din funcţie. La vremea respetivă, s-a spus că Manolache este un real pericol pentru toate femeile tinere din agenţie, un fel de Terente al Timişului, care nu iartă nimic. Unii îl dispreţuiau, alţii, dimpotrivă, îl invidiau pentru performanţele sale erotice. În final, ambele categorii aveau să fie dezamăgite: directorul nu era nici hărţuitor, dar nici cuceritor.

Hărţuire cu nuanţe de idilă

Gheorghe Manolache a plătit cu postul pentru acuzaţiile aduse. Cazul nu s-a oprit aici şi a mers chiar la parchet, cerându-se condamnarea penală a directorului „armăsar”. Adversarii săi şi-l închipuiau, deja, într-o celulă alături de mai mulţi tineri cu poftă de viaţă…

În fine, cazul a ajuns pe mâinile procurorilor, care au anchetat şi analizat toate probele aduse la dosar. Treptat, cazul, care părea destul de limpede, a început să fie privit şi dintr-o altă perspectivă. Concret, apărarea lui Manolache susţinea că între director şi angajată exista o idilă mai veche şi că, prin urmare, nici vorbă de hărţuire. Au început să apară şi probe în suţinerea acestei versiuni.

Mai întâi, o parte dintre angajaţii instituţiei au declarat că ştiau că între cei doi ar exista o oarecare apropiere şi că nu mai auziseră ca directorul să facă astfel de presiuni cu tentă erotică.

Apoi, au fost scoase la iveală şi unele documente ale idilei (de fapt, era mai degrabă o iubire platonică, adolescentină, care nu s-a finalizat printr-o apropiere fizică, ci doar în… instanţă).

Astfel, s-a demonstrat că cei doi au împărţit aceeaşi cameră de hotel, într-o delegaţie, rezervarea comună fiind făcută chiar de către Rodica U.! Cazul are şi pasaje ce par proză pură: cei doi ar fi dormit în acelaşi pat, dar nu ar fi avut nici un fel de contact fizic, limitându-se la discuţii profesionale, strict legate de deplasarea de serviciu…

Mai mult, avem de-a face cu un adevărat triunghi relaţional, în care, culmea, cel de-al treilea personaj este… tatăl Rodicăi. Acesta i-a transmis un SMS directorului agenţiei, chiar înainte de Crăciun, în care îl ruga să aibă grijă de fiica lui şi să o promoveze pe postul dorit în instituţie!

Tatăl a apelat chiar şi la coarda sensibilă: „Ca tată, te rog, fă asta pentru mine, să am parte şi eu de sărbători fericite”.

Răsturnare de situaţie

În apărarea sa, Manolache a adus şi nişte e-mailuri trimise de angajată, unele extrem de haioase şi deocheate. Încet-încet, directorul s-a transformat din hărţuitor în hărţuit, aceasta fiind şi concluzia procurorilor, care au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva sa.

Nemulţumită de decizia parchetului, Rodica U. a atacat soluţia în instanţă, dar a pierdut şi acolo, decizia fiind definitivă. Mai mult, ea este cea care trebuie să-i plătească lui Manolache suma de 2.000 de lei.

Cu ce era directorul prins la mijloc? Funcţionara îi cerea să o promoveze în agenţie, oferindu-i în schimb servicii sexuale.

Rodica U. nu s-a încrezut în promisiuni şi a amânat actul fizic până la obţinerea promovării, implicându-şi chiar şi tatăl în această încercare disperată. Directorul nu a fost nici el chiar uşă de biserică şi s-a lăsat antrenat în acest joc pueril, care a luat o turnură erotică.

Interesant este că au fost implicate în scandal şi famiile celor doi. Angajata a divorţat de soţ, iar directorul s-a separat de soţie. Aceasta din urmă a venit chiar la agenţie, spunându-i funcţionarei să-i lase bărbatul în pace, dar se pare că nu a primit răspunsul dorit.

Ca într-o poveste cu final fericit, ambii s-au întors acum la vechile familii, ştergând cu buretele toate păţaniile şi… e-mailurile din trecut. Mai mult, ambii lucrează în continuare în aceeaşi instituţie, chiar dacă nimeni nu a avut de câştigat din acest tam-tam.

Directorul a plătit cu postul şi a fost blamat în spaţiul public, iar angajata rămâne cu ruşinea provocării unui scandal sexual fantezist. Sau poate că nu e chiar o ruşine, dacă ţinem cont de afirmaţiile directorului: „doar nu era fată mare”…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Amor cu năbădăi într-o deconcentrată timişeană

Lasă un răspuns