America, în stare de șoc: Patru morți, după ce partizanii pro-Trump au invadat Capitoliul. Video

usa capitol

Scene inimaginabile la Washington: partizanii lui Donald Trump au invadat miercuri Capitoliul, templul democrației americane, întrerupând sesiunea care ar fi trebuit să confirme victoria lui Joe Biden.

După o întrerupere de mai multe ore, Congresul și-a reluat în cursul serii procesul certificare a victoriei democratului, respingând obiecțiile parlamentarilor republicani care vizau rezultatele la alegerile prezidențiale din statul Arizona, conform HotNews.ro.

Imaginile din interiorul maiestuoasei clădiri din inima capitalei federale americane vor marca istoria: congresmeni nu măști de gaze, agenți ai poliției în civil cu armele în mâini.

CITEŞTE ŞI: O femeie de 95 de ani s-a vindecat de COVID-19, la Timișoara: A fost externată în aplauzele medicilor

De asemenea, aceste imagini vor fi întotdeauna asociate cu mandatul tumultuos al lui Donald Trump, care pare acum extrem de izolat în tabăra sa.

De luni de zile, acesta refuză să accepte înfrângerea și alimentează diviziunile prin promovarea de teorii complotiste.

Militarii Gărzii Naționale au fost trimiși la Washington pentru a restabili calmul după mai multe ore de tensiune extremă. Starea de asediu a intrat în vigoare la finalul după amiezii în oraș și a fost prelungită pentru două săptămâni.

În mijlocul confuziei, o femeie a fost rănită mortal în Capitoliu de un polițist. Femeia, Ashli Babbitt, locuia în sudul Californiei și era o partizană ferventă a lui Donald Trump.

Alte trei persoane și-au pierdut viața în zona Colinei Capitoliului, dar poliția evită deocamdată să lege direct aceste decese de violențe.

Foto> USA Today


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “America, în stare de șoc: Patru morți, după ce partizanii pro-Trump au invadat Capitoliul. Video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *