Amenzi usturătoare pentru cei care nu participă la recensământul din 2021

Singurul județ din România unde speranța de viață depășește 80 de ani

În 2021, se va organiza un nou recensământ al populaţiei şi locuinţelor din România.

În perioada iulie – noiembrie 2021, se va desfășura, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor, în timp ce, între lunile august și septembrie 2021, se realizează colectarea online a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri.

Ordonanță de urgență nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede obligativitatea recenzării persoanelor cu cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România, persoanelor cu cetăţenie română, cu domiciliul în România, dar cu reşedinţa în altă ţară pentru o perioadă mai mică de 12 luni, precum și a persoanelor cu cetăţenie română care sunt membri ai personalului misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, membrii forţelor armate naţionale staţionate în restul lumii, personalul naţional al bazelor ştiinţifice naţionale stabilite în afara teritoriului geografic al ţării, persoanele de cetăţenie română care sunt membri ai echipajelor navelor de pescuit, altor nave, aeronave şi platforme plutitoare operând parţial sau în întregime în afara teritoriului economic.

Conform OUG nr. 19 din 4 februarie 2020, constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:

a) împiedicarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă sau a desfăşurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului;

b) refuzul furnizării informaţiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete;

Aceste contravenții se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei.

Suma care se alocă de la bugetul de stat pentru organizarea recensământului în 2021 este de 392.655.000 lei.

 

dcnews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Amenzi usturătoare pentru cei care nu participă la recensământul din 2021

  1. Ce nerabdatori sunteti ! Nu s-o terminat bine cu Colinda si Plugusoru’. nemernicilor,si vreti sa vedeti ce a mai ramas dupa Covid ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *