Amenzi-record în Timiș pentru munca la negru

kasai 1

Cele mai mari amenzi din țară, exceptând Capitala, au fost acordare de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiș, în doar cinci zile de verificare a legalității contractelor de muncă. Controalele s-au desfășurat în perioada 18-23 mai și au scos la iveală aspecte surprinzătoare, mai ales dat fiind contextul pandemiei instalate în ultimele luni.

Astfel, au fost efectuate 128 de controale, la societăți de construcții sau de întreținere și reparații autovehicule. În urma acestora, au fost depistate 44 de persoane fără forme legale de angajare (muncă la negru), fiind aplicate sancțiuni la 21 de firme. Valoarea totală a amenzilor acordate se ridică la suma de 861.500 lei, cea mai mare din țară, după București.

În unele cazuri, au fost depistați chiar și minori care prestau activități fără a avea forme legale.

Pavel Kasai, inspector-șef al ITM Timiș, crede că asistăm la un fenomen îngrijorător pe piața muncii:”M-a surprins și pe mine numărul mare al abaterilor depistate. Este foarte mult doar pentru o perioadă atât de scurtă. Probabil, unii au profitat de perioada de relaxare instalată, dar le atragem tuturor atenția că ITM Timiș va acționa cu toată seriozitatea pentru respectarea legislației în domeniu”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Amenzi-record în Timiș pentru munca la negru

  1. Cred ca domnul director pina acum a trait intr un univers paralel , deoarece spune ca l a surprins numarul mare de angajati la negru dar atunci cind va cobori cu picioarele pe pamint , aici , in viata reala , si va cerceta putin , numai putin , va afla ca ceea ce l a surprins este doar ,, virful aisbergului ,, si mai sint multe lucruri care l ar surprinde in acest domeniu , daca de la inaltimea functiei pe care o detine s ar apleca si asupra problemelor muritorilor de rind din domeniul pe care il pastoreste .

  2. Experienta castigata la UTC si in calitate de trezorier PSD si-a spus cuvantul. Ban la ban trage si pe la ” ZEFIR”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *