Amenzi dure pentru companiile de comunicaţii

Nu mai puţin de 4.700 de controale a efectuat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), de la începutul anului şi până în prezent.

După cum a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, au fost transmise 225 de notificări, s-au aplicat 721 avertismente şi 98 de amenzi, în valoare totală de 1.052.000 lei.

Astfel, pe piaţa comunicaţiilor electronice, cele mai multe amenzi au fost aplicate furnizorilor de reţele de tip CATV, pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia generală.

De asemenea, au fost sancţionaţi nouă operatori care deţin licenţe de utilizare a frecvenţelor radio. Neregulile cel mai des întâlnite au constat în nerespectarea prevederilor din documentele de autorizare, precum şi cele referitoare la operarea staţiilor de radiocomunicaţii.

Pe piaţa echipamentelor radio, cea mai mare amendă a fost de 15.000 de lei, aplicată în patru cazuri, în toate fiind vorba de utilizarea echipamentelor radio destinate să producă interferenţe prejudiciabile.

Dintre acţiunile de control pe piaţa serviciilor poştale, cele mai multe au vizat Compania Naţională Poşta Română, pentru nerespectarea către destinatar a trimiterilor poştale cu confirmare de primire, precum şi pentru nerespectarea condiţiilor minime de calitate pentru corespondenţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Amenzi dure pentru companiile de comunicaţii

  1. 15.000 de lei pentru ditamai compania si taximetristul ala din Bucuresti ca a injurat un militian a luat 11,000 …. FOARTE ECHITABIL!!!!

Lasă un răspuns