Amenzi de la Garda de Mediu

incendiu 29

Comisarii Gărzii de Mediu au dat 15 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 208.000 lei, în urma celor peste 170 de controale efectuate în primele trei luni ale anului.

CITEȘTE ȘI: Investiții de peste opt milioane de euro într-o localitate timișeană

”Printre principalele neconformităţi constatate se numără lipsa solicitării sau obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului pentru funcționare sau pentru realizarea proiectelor de investiții și nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor generate din activitate. Cea mai mare sancţiune aplicată a fost în valoare de 40.000 lei, dată unei societăţi comerciale pentru utilizarea unui foraj de apă fără a deține autorizație de gospodărirea apelor”, a precizat Lavinia Alina Călușeru, comisar-șef al Comisariatului Județean Timiș al Gărzii Naţionale de Mediu.

CITEȘTE ȘI: Imagini de groază pe calea ferată, o ambulanţă în misiune forţează bariera şi e făcută praf de tren (video)

Potrivit acesteia, în primele trei luni ale acestui an, au fost înregistrate și evenimente cu risc pentru mediu sau poluări accidentale.

Este vorba de un incendiu la un centru de colectare-dezmembrare a vehiculelor scoase din uz din Timișoara, spulberări pe depozitul de zgură și cenușă de la Utvin, aspecte care au afectat temporar calitatea aerului înconjurător din zonă.

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat în aceste situații sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei și a dispus măsuri de conformare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *