Ambulanțele patrulează prin Timișoara

ambulanta 9

Un bărbat a fost salvat în noaptea de duminică spre luni de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Timiș. ”Este vorba de o persoană fără adăpost care a fost găsită pe stradă. Din fericire, temperaturile negative nu au cauzat probleme de sănătate. Omul a fost transportat la adăpostul de noapte”, a precizat medicul Florin Crișan, purtătorul de cuvânt al instituției.

Potrivit acestuia, pe toată perioada rece, salvările vor patrula atât în partea de nord, cât și în cea de sud a Timișoarei. ”Echipajele sunt programate la intervale orare și verifică toate locurile unde se adăpostesc de frig oamenii străzii, pentru a le veni în ajutor”, spune Florin Crișan.

Ministerul Sănătății recomandă populației ca, în zilele cu temperaturi scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume.

În cazul în care este necesară deplasarea în aer liber, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate (căciuli, mănuși, încălțăminte călduroasă), atrăgând atenția că expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute cauzează degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului.

Specialiștii în sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

În această perioadă trebuie să se acorde o atenție specială copiilor, care nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns