Ambasadorul Bulgariei, în mijlocul comunităţilor din Timiş şi Arad

Ambasadorul Bulgariei, în mijlocul comunităţilor din Timiş şi Arad

Excelența Sa Radko Todorov Vlaykov – ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al Republicii Bulgaria în România – a avut, în zilele de 16 și 17 mai, la  început de mandat, mai multe întâlniri oficiale în Timișoara, Arad și Vinga.

Aceasta este prima vizită a ES Radko Vlaykov în afara Bucureștiului, de când a fost numit în funcţie. Ambasadorul a fost însoțit de Consulul general al Republicii Bulgaria la București, Gheorghi Vodenski, și de Consulul onorific Gheorghe Nacov, deputat al minorității bulgare în Parlamentul României din partea Uniunii Bulgare din Banat – România (UBB-R).

Ambasadorul s-a întâlnit cu Episcopul diecezan de Timișoara, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, cu primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, cu prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, cu primarul Aradului, Călin Bibarț, cu prefectul județului Arad, Csaba Toth, și cu primarul comunei Vinga, Ioan Negrei.

Discuţiile s-au desfășurat într-o atmosferă relaxantă şi s-au axat, în principal, pe aspecte privind comunitatea bulgară din Banat. Totodată, s-a vorbit despre aniversarea, luna viitoare, a 130 de ani de la construirea și sfințirea Bisericii Romano-Catolice din Vinga.

ES Radko Vlaykov a vizitat Biserica „Sfânta Treime” din Vinga, întâlnindu-se cu preotul și cu reprezentanți ai Consiliului Bisericesc al Parohiei Vinga. A avut loc şi o ședință solemnă a Consiliului Local Vinga, organizată pentru înmânarea Diplomei de excelență din partea Consiliului local și a primarului Ioan Negrei.

La sediul din Vinga al Uniunii Bulgare din Banat – România, ambasadorul a discutat cu reprezentanți ai filialelor formaţiunii.

Petronela Şehabi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *