Alte produse dezinfectante în spitalele timișorene

dezinfectanti

Cele două spitale de stat timișorene – Municipal și ”Louis Țurcanu” – care foloseau produse dezinfectante de la Hexi Pharma, le-au retras de la utilizare, ca urmare a dispozițiilor Ministerului Sănătății, după ce analizele de laborator de la nivel național au arătat că acestea erau diluate și ineficiente.

”Începând de astăzi (vineri – n.r.) am început procedura de achiziție directă a altor dezinfectante care să acopere necesarul nostru, după ce am primit acordul de la Hexi Pharma că putem lua din altă parte. În unitățile sanitare ce aparțin de Spitalul Municipal nu au fost depistate probe neconforme. Au fost efectuate analize atât de către echipa spitalului, cât și de către cei de la Direcția de Sănătate Publică Timiș. Pentru a se verifica eficiența, instrumentarul și alte suprafețe au fost date cu dezinfectant, iar la interval de 15-30 de minute au fost recoltate probe pentru a se vedea dacă se vor dezvolta germeni”, a precizat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Activitatea medicală nu a fost întreruptă nici la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”. ”De la Hexi Pharma aveam doar două tipuri de produse pe care le-am retras de la utilizare. Avem alți dezinfectanți pe care îi utilizăm și nu sunt probleme cu stocurile”, a precizat managerul Ovidiu Avram.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns