Alocare de 8.000 de euro pentru întreprinzătorii din sectorul agro-alimentar

eenroboost

Până la 8.000 de euro, bani nerambursabili, sunt la dispoziția întreprinzătorilor începători care activează sau doar intenționează să deschidă o afacere în legătură cu agricultura sau acvacultura durabilă, alimentația cu proteine alternative, trasabilitatea digitală, sisteme alimentare circulare (concept care presupune beneficii pentru mediu prin utilizarea energiilor regenerabile, reciclarea materialelor sau alte practivci ecologice în afacere) sau nutriția personalizată.

Start-up-urile inovatoare din sectorul agroalimentar au acces la finanțarea respectivă prin intermediul programului EIT Food Seedbed 2021, implementat de EIT Food, un consorțiu care include companii europene, institute de cercetare și universități, organizat ca parte a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), parte a Comisiei Europene. EIT Food este cea mai mare inițiativă europeană care sprijină inovațiile în sectorul agroalimentar. Programele EIT Food sunt cofinanțate de Uniunea Europeană ca parte a programului Orizont Europa. Beneficiarii vor obține, pe lângă finanțare, sprijin de la experți, constând în formare și mentorat în afaceri.

 

Ideile de afaceri inovative au prioritate

Prin EIT Food Seedbed sunt sprijiniți antreprenorii aspiranți, întreprinzătorii universitari și firmele nou-formate care activează într-unul dintre domeniile agro-alimentare mai sus menționate. Pe lângă finanțarea nerambursabilă care poate ajunge la 8.000 de euro și e destinată activităților de testare a pieței și contactării a peste 100 de clienți potențiali pentru validarea ideii de afaceri, apare și posibilitatea de a accesa o alocare bănească prin intermediul programului Startup Launch Grant.

Înregistrarea solicitanților se face online, accesând link-ul businesscreation.eitfood.eu. Aplicațiile se deschid în data de 14 februarie și vor fi la dispoziția întreprinzătorilor până în 10 aprilie 2021. Dupa înregistrare, potențialul beneficiar va primi automat un alt link pentru a depune cererea. Solicitanții trebuie să prezinte o idee inovatoare, care are potențialul de a avea un impact mare asupra oricărei părți a sectorului alimentar, inclusiv a modului în care producem, livrăm, consumăm și reciclăm mâncarea. În afară de soluțiile agroalimentare tipice, start-up-urile pot funcționa și în domenii legate de sistemul alimentar, inclusiv în domeniul mașinilor și echipamentelor pentru agricultură și fabricarea alimentelor, logistică, ambalare, soluții TIC, reducerea deșeurilor alimentare, servicii sau inovații sociale. Sunt încurajați în special cei a căror idee de afacere este legată de cercetarea tehnologică, iar dezvoltarea ulterioară necesită abilități de afaceri specializate și contacte cu potențiali clienți din diferite țări europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *