Alina Gorghiu: “A venit vremea ca Timișul să decidă pentru România”

Președintele PNL, Alina Gorghiu a făcut un apel pentru o prezență masivă la vot a oamenilor care doresc să schimbe România în bine. Aflată la Timișoara, Gorghiu a spus că mizeză pe o schimbare a obiceiurilor de vot în această rundă de alegeri.

“A venit vremea ca Timișul să decidă pentru România. Până acum a decis Teleormanul, Gorjul sau Vrancea – județe aflate în topul prezenței nationale la vot în fiecare tur de alegeri. De ce să nu fi venit vremea în care Timișul, Clujul sau Sibiul să decidă? Putem să facem acest lucru printr-o prezență mare la vot”, a spus Alina Gorghiu. “E important ca Timișul să decidă pentru ca România să arate mai mult ca Timișul. Dacă va decide Teleormanul nu e greu de ghicit spre ce model se va îndrepta România,” a adăugat președintele PNL, care este și deschide lista partidului pentru Senat în Timiș.

Ea a făcut apoi apel către femei, tineri și indeciși să iasă la vot pentru a păstra România pe traiectoria dezvoltării economice și a unei guvernări oneste.

Amintind că PNL este singurul partid care are două femei pe locurile eligibile în Timiș, Alina Gorghiu a spus: “Avem proiecte importante pentru femei – măsuri care țin de educatie, sănătate, demografie, însă cel mai important mesaj este că PNL chiar dorește să le reprezinte așa cum trebuie în Parlament. Sunt un electorat de 52 de procente în România și mi-aș dori ca implicarea femeilor la vot să dea puterea necesară legislativului să se ocupe de problemele lor așa cum se cuvine”.

“PSD își dorește tineri neimplicați, absenți. Îi rog pe tineri să își rupă 10 minute din timpul lor pentru a merge la vot. Eu aș vrea să văd cât mai mulți tineri duminică mergând spre secțiile de votare, pentru că alegerile sunt întotdeauna legate de viitor, iar tinerii au cea mai mare miză în felul în care va arăta acest viitor”, a continuat liderul PNL.

Nu în ultimul rând, celor care nu s-au decis încă în privința listei pe care o vor vota, Alina Gorghiu le-a reamintit că, pentru a fi relevant în condițiile unui prag de 5 la sută, votul trebuie acordat unui partid al cărui acces în Parlament nu este sub semnul întrebarii. Apoi, spune președintele PNL, oamenii trebuie să știe că liberalii au făcut cel mai mare efort de înnoire și de promovare a unei garnituri noi de candidați, selectați după criteriul integrității și al competenței. “Matematic, cel mai mare contingent de oameni noi în viitorul Parlament va fi dat de către PNL; mai mult de jumătate dintre viitorii senatori și deputați liberali vor fi la primul lor mandat”, a explicat liderul liberal.

Reamintim că, în paralel, un apel pentru participarea la vot și sprijin pentru PNL a venit și din partea premierului Dacian Cioloș. Șeful guvernului a spus că îşi doreşte să continue un mod de guvernare bazat pe transparenţă şi eficienţă administrativă. “Ne dorim să continuăm acest mod de guvernare, însă ne dăm seama că, chiar dacă a trecut un an de zile, că proiectele începute pot fi uşor întoarse dacă revenim la un mod de guvernare bazat pe minciună, pe populism şi corupţie. Da, îmi doresc să pot să continuu şi să duc la bun sfârşit aceste proiecte, precum şi alte care decurg din ce am început anul acesta. Pentru ca aceste proiecte începute în acest an să poată continua, este nevoie să fim în măsură să creăm o majoritate parlamentară”, a explicat premierul. Dacian Cioloș este susținut de PNL pentru un nou mandat în fruntea Guvernului. PSD, în schimb, a refuzat să le spună oamenilor pe cine dorește să pună în fruntea cabinetului.

(P) Publicat la comanda PNL Timiş. Publicat de SC TIMPRESS S.A. Cod mandatar financiar: 11160004


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Alina Gorghiu: “A venit vremea ca Timișul să decidă pentru România”

  1. Auzi la proasta satului – A venit vremea ca Timișul să decidă pentru România – FA, tu ce cauti la Timis??
    A mai decis o data Timisoara – in 1989 – si toti v-ati kakat pe noi … du-te si lasa-ne zdreanta si tu si parasuta ONET … si i-al si pe Robu!

  2. Nu eram hotarat sa merg la vot .Distinsa Doamna care bate din usa in usa , desi stie ca este nedorita m-a convins sa merg la vot . Desi pana nu demult am fost inregimentat PNL , la alegerile parlamentare de duminica NU VOTEZ PENTRU CA DOAMNA SA DEVINA PARLAMENTAR.

  3. Imi pare rau pentru PNL , sincer nu mai ai de ce sa votezi cu acest partid care consider ca nu ne mai reprezinta. Duduia asta din Galati vine si candideaza aici la Timisoara? De ce? Nu mai are timisul oameni de valoare? Normal ar fi fost sa candideze fiecare din judetul din care provine sau unde domiciliaza. Asa ca duminica am sa votez alt partid ecologist pentru ca avem nevoie de natura, paduri ,spati verzi si aer curat. Am sa votez impotriva poluari si a poluatorilor din Timisoara.
    Este bine sa iesim cu toti la vot duminica si sa votam cum ne dicteaza constiinta. Trebuie sa fim mai combativi si sa luam atitudine.

Lasă un răspuns