Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș: „Nu iau în considerare carantinarea întregului județ”

Oficial! Decizie privind carantinarea persoanelor în România. Cine este exceptat?
Primarul Timişoarei, Dominic Samuel Fritz, a declarat astăzi că există posibilitatea ca Timişoara să intre în carantină, având în vedere numărul mare de noi infectări şi faptul că spitalele sunt pline de pacienţi cu COVID-19. Totodată, Fritz a afirmat că, deşi sunt câteva comune carantinate, în opinia lui, singura soluţie este carantinarea întregului judeţ şi controale dure.
În replică, Alin Nica afirmă că nu ia în considerare carantinarea întregului județ: „De câteva zile circulă multe păreri cu privire la carantinarea Timișoarei, păreri mai mult sau mai puțin întemeiate. Ce pot să vă spun sigur este că nu iau în considerare carantinarea întregului județ, iar în ceea ce privește Timișoara, dincolo de îndemnurile de respectare a regulilor, cred că ar fi un moment bun să discutăm despre eficiența carantinei și mai ales despre o revizuire a modului în care corelăm restricțiile cu rata de infectare.
Din păcate, pentru o vreme, va trebui să trăim cu virusul. Sunt de acord și încurajez corecta informare a cetățenilor, iar prin propriul exemplu am întărit necesitatea respectării legii și a regulilor, însă cred că instituțiile și liderii acestora ar trebui să fie atenți la limita fină dintre conștientizarea populației și panicarea acesteia.
Facem eforturi susținute pentru gestionarea pandemiei și cooperăm interinstituțional dar să nu scăpăm din vedere că sprijinul populației este vital în astfel de situații. Avem datoria să ne întoarcem către comunitate și împreună cu aceasta să luăm decizii care ajută, nu doar generează frustrare suplimentară”, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș: „Nu iau în considerare carantinarea întregului județ”

  1. MULTUMIM LUI DUMNEZEU CA INCA AVEM OAMENI CU MINTEA LIMPEDE ,CU RATIUNE SI BUN SIMT.MA BUCUR CA ATUNCI CIND AM VOTAT AM PUS STAMPILA PE CINE TREBUIA PENTRU CONSILIUL JUDETEAN.DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE .MULTA SANATATE SI PUTERE DE A PUTEA RAZBI. 
     

Lasă un răspuns