Alexandru Amza, administrator special Colterm: „Nu sunt anticipate sincope în funcționare, cel puțin nu prin prisma aprovizionării cu combustibil”

Plen extraordinar al CLT, pe tema termoficării. Soluții pentru Colterm în ceasul al treisprezecelea

Alexandru Amza, administrator special Colterm: „Nu sunt anticipate sincope în funcționare, cel puțin nu prin prisma aprovizionării cu combustibil”.

La finalul lunii ianuarie 2023, stocul de cărbune aflat în depozitele Colterm era de 8.180 tone, aprovizionarea cu combustibilul necesar producerii de energie termică pentru încălzire și apă caldă de consum derulându-se constant.

„Cantitatea totală achiziționată în intervalul iunie 2022 – ianuarie 2023 este de 111.055 tone de cărbune, la care se adaugă stocul de la finalul sezonului anterior de încălzire, de 6.084 tone.

CITEȘTE ȘI: În trei luni, 30 de infracțiuni au fost săvârșite în mediul școlar din Timiș. Familia este primul factor educativ al copilului

În total, 117.139 tone cărbune, din care a fost consumată până la ora actuală cantitatea de 108.959 tone.

Având în vedere că în derularea celor două contracte mari de furnizare cărbune (100.000 tone +/- 25%, respectiv 110.000 tone +/- 10%), au apărut sincope privind aprovizionarea (fiind aplicate sancțiuni conform prevederilor contractuale) pe parcursul lunii decembrie, la începutul acestui an am luat decizia de a suplimenta aprovizionările cu încă 12.000 tone, în acest sens fiind transmise comenzi și către alți potențiali furnizori.

În funcție de evoluția celor două contracte de bază, analizăm suplimentarea aprovizionărilor și pentru luna februarie”, afirmă Alexandru Amza, administratorul special al companiei Colterm.

„În ceea ce privește situația stocului de gaze, la 31 ianuarie a.c., aveam înmagazinată cantitatea de 18.085 MWh, din care 10.000 MWh se va consuma în luna februarie. Menționăm că, din necesarul pentru luna în curs, avem contractată cantitatea de 34.633 MWh, iar diferența necesară, de 18.200 MWh, va fi consumată în baza contractului FUI (furnizor de ultimă instanță) încheiat cu OMV Petrom.

Mai precizăm că o treime din gazul necesar lunii februarie a fost deja achitată, iar diferența se va plăti în două tranșe, pe parcursul lunii în curs, așa cum s-a convenit cu furnizorii, nefiind anticipate sincope în funcționarea Colterm, cel puțin nu prin prisma aprovizionării cu combustibil”, mai declară acesta.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *