Alertă: Șase angajați ai unui serviciu de ambulanță din vestul țării, depistați cu coronavirus

coronavirus 14

Șase angajați ai Ambulanței Brad, din județul Hunedoara, sunt infectați cu COVID-19, în timp ce alți cinci așteaptă rezultatele testelor în cursul zilei de sâmbătă. Cinci dintre ei s-au îmbolnăvit de la un coleg care prezenta simptome specifice noului coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Care este numărul maxim de participați la nunți, botezuri și înmormântări, permis începând cu 15 mai

În cadrul Serviciului de Ambulanță Brad lucrează 26 de persoane. ”În data de  5 mai, unul dintre colegii noștri care a fost simpotmatic a primit rezultatul și a ieșit pozitiv. În data de șase, dimineața, comitetul director a decis conform procedurilotr testarea întregului colectiv de la filiala de ambulanță Brad. În prima zi au fost recoltate teste de la 20 de angajați, iar în următoarea zi de la cinci persoane”, a declarat, pentru Libertatea, Valeria Filimon, managerul Serviciului de Ambulanță al județului (SAJ) Hunedoara. În urma testării, cinci persoane au fost testate pozitiv, iar în cursul zilei de sâmbătă sunt așteptate rezultatele pentru ultimele cinci persoane testate. În urma rezultatelor, conducerea SAJ Hunedoara a decis reducerea numărului de echipaje, iar angajații care încă nu au primit rezultele se află în izolare la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: Județul care nu mai are niciun pacient infectat cu Covid-19: „Mă înclin, vă mulțumesc”

”Am redus numărul de echipaje de la două pe zi, două pe noapte, la un echipaj pe zi și unul pe noapte și suplimentăm cu echipaj de la filiala Deva. S-a făcut dezinfectare în sediu, s-au dezinfectat toate ambulanțele”, mai spune Valeria Filimon. Totodată, angajații Ambulanței Brad sunt obligați ca la intrarea și ieșirea din tură să își măsoare temperatura corpului, iar valorile se notează într-un registru special. ”În cazul în care vor exista valori anormale ale temperaturii, atunci se raportează imediat la manager. Au obligația să poarte mască adecvată la cazurile la care merg, iar în sediu purtarea măștii e obligatorie”, a mai declarat, pentru Libertatea, managerul SAJ Hunedoara.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Alertă: Șase angajați ai unui serviciu de ambulanță din vestul țării, depistați cu coronavirus

Lasă un răspuns