ALERTĂ privind vaccinurile! Peste 100 de copii şi adulţi s-au îmbolnăvit de RUJEOLĂ deşi au fost imunizaţi, unii chiar de două ori

Numărul cazurilor de rujeolă înregistrate începând cu primăvara trecută și până în prezent a ajuns la 2.165, Timișul ocupând locul al treilea pe țară, cu peste 14 procente din 33 de județe plus Capitala. Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost diagnosticate în Arad (509), județ urmat de Caraș-Severin (403).

S-au înregistrat 13 decese, dintre care trei în județul nostru, existând și o suspiciune în cazul unui băiețel care a pierdut lupta cu boala în cursul săptămânii trecute. ”În prezent, mai sunt circa 30 de copii internați în spital. În cazul sugarului decedat recent, analizele serologice efectuate anterior nu au confirmat, dar nici nu au infirmat boala. Probele recoltate la necropsie urmează să fie analizate la București”, a precizat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Citeşte şi: Slănina aduce beneficii uluitoare organismului uman. Ce ne recomandă reputatul medic timișorean Ioan Ometa

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, majoritatea celor care s-au îmbolnăvit au avut vârsta între unu și patru ani – 920 de persoane -, grupa de vârstă cel mai puțin afectată fiind la cei de peste 40 de ani (21 de cazuri).

S-au îmbolnăvit deși li s-au administrat două doze de vaccin!

Cea mai mare parte a celor care s-au îmbolnăvit nu au fost vaccinați. Totuși, conform datelor făcute publice de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, una din 20 de persoane care s-au îmbolnăvit făcuse vaccinul care trebuia să o ferească de boală (nu mai puțin de 109 de cazuri). Mai mult decât atât, 33 de persoane s-au îmbolnăvit deși li s-au administrat chiar două doze de vaccin!

Unul din șase bolnavi de 35-39 de ani făcuse vaccinul

În grupa de vârstă 35-39 de ani, în șase dintre cele 36 de cazuri (una din șase persoane) este vorba de persoane vaccinate. La grupa de vârstă 20-24 de ani, raportul este de unu la șapte, iar la grupa de vârstă 15-19 ani, de unu la opt.

Citeşte şi: Cum poţi fi păcălit la bancomat şi de ce trebuie să fii atent la tasta 5

Totodată, unul din 13 copii cu vârsta între 10 și 14 ani care a făcut boala a fost vaccinat. La grupa de vârstă cinci-nouă ani, unul din 16 copii a fost vaccinat. La vârsta de unu-patru ani, raportul vaccinați-nevaccinați a fost de unu la 26.

Cauze posibile ale îmbolnăvirii celor vaccinați

”Există două cauze posibile pentru care persoanele vaccinate au făcut boala. Fie vorbim de persoane care genetic nu sintetizează anticorpi (cei din această categorie se prezintă ca și când nu ar fi fost vaccinați), fie e vorba de o altă grupă, cea a persoanelor care au fost vaccinate, dar filtrul protector nu este suficient de mare, adică nu au suficienți anticorpi. Cei din această categorie fac o formă mai ușoară de boală. Este foarte bine ca oamenii să se vaccineze”, a precizat medicul timișorean Virgil Musta.

Incertitudini

Oricare ar fi cauzele, faptul că oameni care sunt vaccinați (unii chiar de două ori!) fac totuși boala ridică un semn de întrebare asupra certitudinilor pe care le afișează susținătorii necondiționați ai vaccinării. Pe de altă parte, această situație, legată de ineficacitatea dozelor (chiar și duble) administrate, readuce în discuție semnele de întrebare ridicate de cei care susțin că vaccinurile nu numai că nu fac bine organismului uman, ci că ar putea deteriora (în unele cazuri ireversibil) starea noastră de sănătate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “ALERTĂ privind vaccinurile! Peste 100 de copii şi adulţi s-au îmbolnăvit de RUJEOLĂ deşi au fost imunizaţi, unii chiar de două ori

 1. Doamna Dana Istrat, nu imi place deloc cum va sfarsiti articolul, cu acele dubii legate de eficacitatea vaccinarii. Tocmai ati citat un medic care a dat niste explicatii privind imbolnavirea unor persoane vaccinate; medicul a subliniat ca desi iau boala, acestea fac o forma mai usoara si deci e bine ca oamenii sa se vaccineze.
  De ce veniti atunci cu finalul acela de articol care da de inteles ca antivaccinistii ar putea avea dreptate? Aveti cumva studii medicale, profesati in domeniu? Nu cred. Vedeti ca aveti o raspundere ca jurnalist, parerile dumneavoastra pot influenta minti mai slabe si puteti contribui la imbolnavirea sau chiar moartea unor oameni. Nu va mai jucati cu vorbele.

  1. Ce studii mai doriți ?? Nu vi se pare destul de alarmant ca peste 100 de copii vaccinați sa facă totusi boala?? O forma mai ușoară Spuneti dumneavoastră !! Dar întrebați parintii!!! Si chiar daca ar fi vb de o forma mai ușoară nu va gândiți ca aveți copii vaccinați care fac ” o forma mai ușoară” de rujeola ii pot îmbolnăvi de fapt pe cei nevaccinați????
   Si daca vreți dovezi științifice cum ca acest vaccin are efecte secundare grave, exista ai dovezi științifice !!!! Doar ca ne tot ascundem pe dupa degete ai lăsam ca industria farmaceutica sa ne distrugă copiii !!!!

   1. Ce studii mai doriți ?? Nu vi se pare destul de alarmant ca peste 100 de copii vaccinați sa facă totusi boala?? O forma mai ușoară Spuneti dumneavoastră !! Dar întrebați parintii!!! Si chiar daca ar fi vb de o forma mai ușoară nu va gândiți ca aveți copii vaccinați care fac ” o forma mai ușoară” de rujeola ii pot îmbolnăvi de fapt pe cei nevaccinați????
    Si daca vreți dovezi științifice cum ca acest vaccin are efecte secundare grave, exista ai dovezi științifice !!!! Doar ca ne tot ascundem pe dupa degete ai lăsam ca industria farmaceutica sa ne distrugă copiii !!!!

 2. De ce nu ni se spune ca cei nevaccinati au facut rujeola cu virus din VACCIN,cu alte cuvinte cei vaccinati au infectat pe cei nevaccinati? Nu cumva daca ar spune ce tulpina de rujeola au cei nevaccinati nu se va mai vaccina nimeni???

Lasă un răspuns