Alertă pe un drum din România: 40 de persoane au sunat la 112!

drum blocat 1

Intervenție mai puțin obișnuită a jandarmilor dâmbovițeni. Aceștia au fost nevoiți să intrevină după ce mai mulți turiști, ce se aflau pe DJ 714, în munții Bucegi, în Dâmbovița, au cerut ajutor, pentru că pe drumul pe care se deplasau se formase un strat de gheață.

CITEȘTE ȘI: O stea uriașă din apropierea Pământului se comportă ciudat și oamenii de știință cred că va exploda

Jandarmii montani de la Postul Peștera, salvamontiștii și poliția pentru platoul Padina au acționat în urma unui apel la 112, pentru sprijinirea și îndrumarea mai multor turiști aflați în dificultate în Munții Bucegi.

Cei 40 de turiști din județele Prahova, Brașov, Constanța și din București se deplasau cu cele 20 de autoturisme pe ambele sensuri de mers de pe DJ 714, iar în zona Plaiul Mircei nu au mai putut continua drumul din cauza gheții formate pe carosabil. La fața locului au venit lucrători ai LDP și au dat cu material antiderapant, traficul fiind eliberat. Acțiunea s-a încheiat după 1 oră.

Zona în care se aflau turiștii, ce au solicitat ajutor, se află la o altitudine de peste 1450 de metri. În perioada de iarnă, DJ 714 este de multe ori acoperit de zăpadă, ceea ce nu s-a întâmplat însă în data de 27 decembrie 2019. Datorită configurației drumului, aflat la mare altitudine, o mașină neechipată corespunzător, pentru condiții de iarnă, poate bloca drumul (câte o bandă pe sens), dacă este în imposibilitatea de  mai înainta.

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns