Alertă pe un aeroport din România: Jumătate dintre pasagerii unei curse care venea de la Londra, cu acte Covid false

avion 16

Alertă pe Aeroportul Iaşi, după ce jumătate dintre pasagerii cursei Londra-Iaşi au prezentat la intrarea în ţară documente medicale susceptibile a fi false. Cazul a fost sesizat de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași și a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunal. În cercetare se află 50 de cazuri. Anchetatorii cred că avem de-a face cu o practică în masă privind emiterea de acte medicale false ce dovedesc vaccinarea împotriva noului coronavirus.

CITEȘTE ȘI: 5 jocuri pe care merită să le încerci în această vară

Cursa Londra – Iaşi a aterizat, ieri, în jurul orei 2:20 dimineaţa. Aeronava era plină cu români, majoritatea veniţi în concediu acasă, după un an de muncă în străinătate. La verificarea documentelor de intrare în ţară,  s-a constat faptul că, jumătate din cei 70 de pasageri ai aeronavei au prezentat fie teste PCR negative, fie certificate verzi de vaccinare, fie adeverinţe cum că ar fi trecut prin infecţia cu virusul SARS-CoV-2, toate susceptibile a fi false.

Reprezentanţii DSP Iaşi trag atenția asupra faptului că putem vorbi deja despre un fenomen îngrijorător, şi nu doar de cazuri izolate.

“E un fenomen important, dacă, de exemplu, dintre cei 70 care au ajuns aseară (ieri-n.r.), peste jumătate dintre ei aveau documente susceptibile a nu fi corecte. Este destul de mare fenomenul”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi, potrivit  Ziarul de Iași.

Curios este faptul că un număr mai mare de persoane au prezentat documente care atestau trecerea prin boală, intervalul de timp în care s-ar fi întâmplat asta fiind la toţi acelaşi, deşi locuiau în zone diferite din Marea Britanie.

“Au mai fost şi alte aspecte care au ridicat suspiciuni. De exemplu, o persoană a spus că a scăpat de carantină cu doar 50 de lire. Ori, pentru noi este clar că astfel de persoane nu respectă şi nu vor respecta regulile de prevenţie a răspândirii virusului. Noi am informat organele de specialitate, şi este în curs o anchetă la Parchet în acest sens”, a adăugat Cepoi.

Surse anchetă susțin că ar fi vorba, la Iaşi, despre 50 de astfel de cazuri în care persoanele intrate în ţară au prezentat documente medicale false.

Numărul cazurilor de infecţii severe cu tulpină Delta, mai contagioasă, a COVID-19 pare să crească la Iaşi. Ieri, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” a mai fost internată o persoană suspectă de infecţie cu această tulpină.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Alertă pe un aeroport din România: Jumătate dintre pasagerii unei curse care venea de la Londra, cu acte Covid false

  1. Efectul prostiei din capul lor !
   Vin si isi omoara parintii si neamurile mai in virsta.
   Basca ceilalti nevinovati cu care se intilnesc.
   O singura pedeapsa : la zdup cu ei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *