Alertă meteo: Ploi, lapoviţă, ninsori şi viscol, în weekend

Un fenomen meteo sever ar putea lovi România în acest sfârșit de săptămână

ANM a emis o informare meteo de ploi, precipitaţii mixte şi ninsori, valabilă pentru întreaga ţară. De asemenea, a fost emisă şi o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru mai multe judeţe.

ANM a emis o informare meteorologică ploi moderate cantitativ, precipitații mixte, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului, valabilă de la 01 decembrie, ora 21.00 până la 02 decembrie, ora 18.00.

În intervalul menționat vor fi precipitații în majoritatea regiunilor.

În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp.

În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei.

În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h.

De asemenea, ANM a emis şi o atenţionare meteo cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol la munte, valabilă pentru 02 decembrie, între orele 01:00 –13:00.

În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte, scrie romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *