Alertă meteo: Ploi abundente în vestul țării. Cantitățile de apă vor atinge 60 l/mp

Meteorologii au emis o nouă avertizare de ploi abundente!

Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul, centrul Moldovei, iar duminică și în nordul Moldovei. De duminică seara, vor fi ploi în centrul, sud-vestul țării și la munte, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul, centrul Moldovei, iar duminică, și în nordul Moldovei. În aceste regiuni disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Duminică local, iar luni izolat, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului.

CITEȘTE ȘI: Spania, Portugalia și Olanda, în zona roșie, de duminică. Grecia, în zona galbenă. Malta include România în zona roșie

De duminică, de la ora 12.00 până luni, la ora 22.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată duminică în nordul, centrul, vestul, sud-vestul țării și la munte, iar începând de luni după-amiază în majoritatea regiunilor. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 – 30 l/mp și izolat 50 – 60 l/mp.

CITEȘTE ȘI: A murit și al doilea angajat al Petromidia transferat în Germania

De duminică, de la ora 15.00 până luni, la ora 6.00, în zona Carpaților Orientali, nordul Moldovei, apoi și în Banat și local în Oltenia, va fi cod galben de instabilitate atmosferică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *