Alertă meteo în Europa! Un val de caniculă extremă va lovi continentul în următoarele zile. Sunt vizate și destinații de vacanță preferate de timișeni

După ploile torențiale care au făcut ravagii în ultimele săptămâni și incendiile care au cuprins țările scandinave, dar și zone extinse din Grecia, meteorologii nu au vești bune pentru următoarele zile.

Europa va fi cuprinsă de un val de caniculă extremă, iar temperaturile vor urca până la 36-37 de grade Celsius în unele zone ale Peninsulei Iberice, în special în valea fluviului Tajo.

O perioadă caniculară va cuprinde Europa la începutul lunii august, iar temperaturile vor fi cu 4-7 grade Celsius peste media normală a acestei perioade.

În nordul Europei, temperaturile vor fi cu 10 grade peste normalul lunii august, așa că autoritățile sunt în alertă pentru a preveni și neutraliza potențialele focare de incendiu.

Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în Spania, Portugalia, sudul Franței și Italia, dar nici Germania sau Austria nu vor fi ocolite de temperaturile care vor urca chiar și până la 35 de grade Celsius, valori anormale pentru aceste zone în timpul verii.

România va fi ceva mai ferită de temperaturile de peste 35 de grade Celsius, însă valul de căldură se va resimți și la noi, cu temperaturi care vor depăși adeseori 30 de grade Celsius, în special în sudul, vestul și estul țării.

 

text: digi24.ro

0 Comments

No Comment.