ALERTĂ MEDICALĂ de proporţii. Vaccin neautorizat în UE, testat pe bebeluşii din România!

Situaţie scandaloasă în sănătate! Vaccinul Hexaxim folosit în prezent pentru imunizarea nou-născuţilor este necunoscut pentru autorităţi, dar e folosit în programul naţional de vaccinare!

Serul care provine din Kazahstan e autorizat doar pentru ţările din afara Uniunii Europene, iar Casa de Sănătate a cerut o monitorizare specială în cazul lui, informează România Tv.

Vaccinul Hexaxim, un vaccin folosit la copiii cu vârsta de până la 18 luni împotriva difteriei, tetanosului, pertussisului (acelular, componente), hepatitei B (rADN), poliomielitei (inactivat) şi Haemophilus influenzae tip b conjugat, înlocuieşte pe cel original pentru că acesta lipseşte de pe piaţa din România de la jumătatea anului trecut.

Hexaxim este inclus în programul naţional de imunizare, deşi specialiştii nu au foarte multe informaţii despre el. Casa Naţională de Sănătate cere o monitorizare suplimentară şi face un apel la raportarea cât mai exactă şi cât mai rapidă a efectelor adverse.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “ALERTĂ MEDICALĂ de proporţii. Vaccin neautorizat în UE, testat pe bebeluşii din România!

  1. De unde aveti aberatiile acestea ?
    Ati cerut parerea Directiei de sanatate Publica ?
    Dati informatii false si apoi va mirati ca populatia e debusolata.
    Aveti grija , sub redactia ziarului este un vulcan care are legaturi prin scoarta terestra cu Kazahstan-ul si lansarile de rachete de acolo vor face sa va pierdeti inspiratia „jurnalistica”.
    Ultima fraza este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Lasă un răspuns