ALERTĂ la Timişoara! Au apărut noi cazuri de rujeolă

consult

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut, în săptămâna care tocmai s-a încheiat, cu peste 350 la nivel național, cifra înregistrată în Timiș fiind 31. Județul nostru ocupă în continuare locul secund în ceea ce privește incidența bolii (742 de cazuri în total) și numărul de decese (patru).

Ca măsură de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă, la nivel național a fost organizată o campanie suplimentară de vaccinare a copiilor.

În județul Timiș, unii părinții rămân reticenți la imunizarea copiilor pe această cale, de teama efectelor adverse. ”40 la sută dintre copii sunt nevaccinați. La nivelul grupului de supraveghere a fost adus acest aspect în discuție și s-au căutat soluții de rezolvare. Dacă obligi părinții să își vaccineze copiii vor spune că e dreptul lor să facă ce vor, însă aici vorbim de sănătatea publică”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

În ultima lună însă s-a reușit dublarea numărului de copii vaccinați la segmentul de vârstă 9-11 luni. Procentul a crescut la aproape 85 la sută în ceea ce privește copiii cu vârste între unu și patru ani. De asemenea, mai mult de jumătate dintre copiii între cinci și nouă ani au fost recuperați la vaccinare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns