Alertă în Timiș. Pompierii s-au mobilizat pentru salvarea oamenilor. UPDATE

pompieri 14

Pomperii timișeni participă, astăzi, la un exercițiu în caz de cutremur, care are loc în localitatea Deta.

CITEȘTE ȘI: Scandal monstru la Timișoara! Câțiva locuitori s-au trezit cu un bloc între case

Cadrele ISU Banat au demarat acțiunea la o ra 9,30, urmând ca în cadrul acestui exercițiu să se urmărească posibile urmări și situații de criză.

”ISU Timiș a desfășurat un exercițiu de simulare a unui cutremur de 5,4 grade pe scara Richter care a afectat localitățile Deta și Banloc.

Scenariul exercițiului: Conform scenariului, în data de 07.11.2018, la ora 10:55, a avut loc un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter, care a afectat localitățile Deta și Banloc. Exercițiul se desfășoară în perioada 07-08.11.2018.

Scenariul presupune exerciții de evacuare și acordare a primului ajutor medical persoanelor surprinse sub dărâmături, incendii la diverse obiective, căutarea-salvarea persoanelor (folosind inclusiv echipă de căutare canină).

Scopul principal al exercițiului a fost antrenarea structurilor profesioniste în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situația producerii unui cutremur în zona Oraşului Deta.

La locul intervenției s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Stației de Pompieri Deta, Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara, Detașamentul 2 de Pompieri Timișoara, Detașamentul Lugoj, Grupa Operativă, Stația de Pompieri Sânnicolau Mare, Stația de Pompieri Buziaș și Stația de Pompieri Făget. Dintre acestea putem menționa:
– autospeciale de stingere cu apă și spumă,
– Punct de Comandă Mobil,
– 2 autospeciale de lucru la înălțime (72 m și 42 m),
– autospecială CBRN,
– 1 echipaj intervenție cu câine de salvare,
– 1 Descarcerare Grea,
– containere multirisc (container de căutare – salvare, container suport locistic al intervenției tip IV iluminat, container bază de operaţii HCP, container tabără mobilă),
– Punct Medical Avansat cat. I,
– Echipa de intervenţie la înălţime (alpinişti)
– Autospeciale de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) și echipaj SMURD.

De asemenea, pe lângă forțele din cadrul ISU Timiș, la acest exercițiu au participat și Formațiunea SALVO Timișoara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiș și Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș”, au transmis reprezentanții ISU Banat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *