Alertă globală emisă în legătură cu medicamente Ozempic contrafăcute

Alertă globală emisă în legătură cu medicamente Ozempic contrafăcute

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală cu privire la versiunile contrafăcute ale Ozempic, un produs devenit popular ca modalitate de a pierde în greutate, scrie BBC.

Medicamentul este uneori cunoscut sub numele de „injecția pentru slăbit”, în ciuda faptului că scopul său principal este un tratament pentru diabetul de tip 2.

OMS a declarat că medicamentele false ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate.

Organizația i-a sfătuit pe oameni să se aprovizioneze cu acest medicament doar din surse de încredere, mai degrabă decât de pe site-uri obscure online sau prin intermediul rețelelor de socializare.

Ingredientul activ din Ozempic ajută persoanele cu diabet de tip 2 să controleze cantitatea de zahăr din sânge. Cu toate acestea, injecția semnalează, de asemenea, creierului că suntem sătui. Astfel, medicamentul îi ajută pe oameni să piardă în greutate prin reducerea impulsului de a mânca.

Persoanele fără diabet au făcut rost de acest medicament pentru pierderea în greutate, iar acest lucru a dus la o penurie pentru persoanele cu diabet de tip 2 și a creat o piață pentru medicamente contrafăcute.

OMS a declarat că a urmărit creșterea numărului de rapoarte de Ozempic contrafăcute în întreaga lume începând cu 2022.

Loturile false au fost confiscate de autoritățile din Marea Britanie, SUA și Brazilia.

CITEȘTE ȘI: Restricții de circulație (>7,5 t) pe autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, în perioada 21 – 24.06.2024, din cauza caniculei

„[Sfătuim] profesioniștii din domeniul sănătății, autoritățile de reglementare și publicul să fie conștienți de aceste loturi falsificate de medicamente”, a declarat dr. Yukiko Nakatani, director general adjunct al OMS pentru medicamente esențiale și produse de sănătate.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *