Alertă de vreme rea! România, lovită de ploi și vijelii

Nu mai puţin de 23 de județe se află, începând cu ora 11.00, sub avertizare cod galben de ploi. Meteorologii prognozează instabilitate atmosferică accentuată, cu vânt puternic și grindină.

Alerta meteo a intrat în vigoare marți la ora 11 și expiră miercuri la ora 10.00 și vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău.

În Moldova, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ și în care, îndeosebi în Moldova, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată (averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Moldova, 40…60 l/mp.

Miercuri și joi în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte va ploua, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate.

0 Comments

No Comment.