Alertă de rujeolă în Banat. Numărul cazurilor continuă să crească de la o zi la alta!

Alertă de rujeolă în Caraş-Severin! Numărul cazurilor continuă să crească de la o săptămână la alta spre îngrijorarea inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică. În prezent au fost înregistraţi în judeţ 348 de bolnavi. Nu există zi în care să nu fie raportat cel puţin un caz susţine purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Din această cauză, Direcţia de Sănătate Publică a obligat toţi medicii de familie din judeţ să identifice copiii care nu au fost vaccinaţi împotriva acestei boli. În Caraş-Severin la această oră există suficiente doze de vaccin împotriva rujeolei. Astfel că până în 20 decembrie medicii de familie trebuie să imunizeze copiii cu risc crescut de a contacta această boală.

Vă reamintim că în primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de judeţe, iar în Banat au murit 2 copii, conform Ministerului Sănătăţii.

Rujeola este foarte contagioasă!

Intrarea în contact cu virusul rujeolic duce aproape automat la îmbolnăvire (probabilitatea este de peste 95%, unii specialişti urcând-o spre pragul de 100%). Acest “succes” se datorează mai ales celor 2-4 zile de contagiozitate de dinaintea apariţiei simptomelor, în care gazda virusului îl distribuie fără ca cineva să bănuiască. Celelalte 5-7 zile de după apariţia erupţiei au o contribuţie mai mică la acest copitol, bolnavul fiind, de regulă, izolat la domiciliu în această perioadă. În ceea ce priveşte grupul de vârstă cel mai frecvent afectat ei bine, înainte de introducerea vaccinării antirujeolp la scară naţională, acesta era format de copii de până în 8-9 ani, cu vârf de incidenţă între 2 şi 5 ani, scrie radioresita.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns