Alertă de călătorie. Avertizarea MAE pentru românii care merg în Grecia

incendii grecia 1

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care se află sau vor să meargă în Grecia că autoritățile elene au transmis că sâmbătă există un risc ridicat de incendii de vegetație (grad 4 din 5), în mai multe zone.

Potrivit MAE, Secretariatul General de Protecție Civilă a avertizat că pe fondul temperaturilor ridicate există risc de producere a incendiilor de vegetație în următoarele zone: Attica, Lakonia, Viotia, Fthiotida, Insula Evia, Magnisia și Larissa.

CITEȘTE ȘI: Topul celor mai sanatoase tari din lume. Ce stat ocupa primul loc

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

sursa; realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns