Topul celor mai sanatoase tari din lume. Ce stat ocupa primul loc

Topul a fost realizat pe baza indexului Bloomberg, care claseaza 169 de economii din intreaga lume. Clasamentul se bazeaza pe variabile precum speranta de viata estimata si penalizeaza factori precum consumul de tutun si obezitatea. Ia in considerare factori de mediu, inclusiv accesul la apa proaspata.Pana in 2040, se estimeaza ca cetatenii din Spania vor avea cea mai mare durata de viata, aproape 86 de ani, urmati de Japonia, Singapore si Elvetia.

CITEȘTE ȘI: Un om a murit după ce o dubă a făcut praf un autoturim, imagini cumplite pe şosea

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Medicala din Navarra, “dieta mediteraneana, suplimentata cu ulei extra virgin sau alune, a prezentat un nivel mai mic de evenimente cardiovasculare decat o dieta cu grasime redusa”, ceea ce ar putea oferi un indiciu cu privire la speranta de viata din aceasta regiune.

Coreea de Sud se afla pe locul 17 si China, unde locuiesc 1.4 miliarde de oameni, se afla pe locul 52. Haiti, Afghanistan si Yemen sunt printre tarile cele mai nesanatoase de pe Glob. Romania nu se afla in top 50 cele mai sanatoase tari din lume.

TOP 10 CELE MAI SANATOASE TARI DIN LUME:
1.Spania
2.Italia
3.Islanda
4.Japonia
5.Elvetia
6.Suedia
7.Australia
8.Singapore
9.Norvegia
10.Israel

sursa: digi-world.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns