ALERTĂ în Argeş: 14 copii, la spital cu TOXIINFECŢIE ALIMENTARĂ, după ce au mâncat la after-school

14 copii din Piteşti, cu vârste între șapte și nouă ani, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, după ce au consumat produse de la cateringul unui after-school. Medicii au confirmat este vorba despre un adenovirus care a provocat toxiinfecția alimentară.

ora 11.45 Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au declanșat, duminică, o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o școală din municipiul Pitești au fost internați în ultimele zile cu toxiinfecție alimentară, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Pediatrie Pitești, copiii cu vârste între șapte și nouă ani, care prezentau diverse simptomatologii, sunt în stare stabilă, doi dintre ei fiind transferați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Prefectul Cristian Soare a anunțat că, potrivit primelor concluzii ale verificărilor efectuate în acest caz, este vorba despre un adenovirus care a provocat toxiinfecția alimentară. Simptomele au apărut după ce copiii, toți înscriși la after-school, au consumat alimente preparate la cantina unității de învățământ.

Inspectorii DSP și DSVSA au declanșat o anchetă epidemiologică la cantina unde au fost preparate alimentele consumate de copii.

Iniţial, s-a anunţat că 11 elevi de clasa I, de la Școala Nr. 16 „I. L. Caragiale” din Pitești, au fost internați de urgență, sâmbătă noaptea, la Spitalul de Pediatrie. Al 12-lea copil s-a prezentat, duminică dimineaţă, la spital, acuzând stare generală de rău, cefalee, febră, vărsături şi scaune diareice. Copiii au fost diagnosticați cu toxinfecție alimentară și adenovirus, motiv pentru care autoritățile au deschis deja o anchetă epidemiologică.

Copiii au mâncat, joi, la after-school, brânză cu mămăligă şi pulpe de pui.

Doi dintre cei 12 copii au fost transferaţi la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, ceilalţi 10 rămânând la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Cei doi au simptomatologie diferită, respectiv diaree, în timp ce colegii lor rămaşi la Pediatrie au febră, dureri abdominale şi vărsături, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Adina Enescu.

Echipe de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş vor ridica, duminică, probe din mâncare, acestea urmând să fie analizate în cadrul anchetei epidemiologice deschise de către autorităţile din judeţul Argeş.

Sâmbătă, Direcția de Sănătate Publică Galați a activat sistemul de alertă rapidă, după ce a identificat modificări organoleptice în laptele distribuit mai multor elevi de gimnaziu, dintr-o școală din comuna Pechea, care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns