Alegerile au fost anulate… Oamenii vor fi chemaţi din nou la vot

alegeri 2

În urma alegerilor locale care au avut loc în urmă cu câteva zile, a apărut și primul oraș din vestul ţării în care acestea au fost anulate. Cetățenii vor fi nevoiți să meargă din nou la secțiile de vot în data impusă de Biroul Electoral Central. Din ce cauză s-a luat această decizie?

După alegerile locale din orașul Moldova Nouă, județul Caraș Severin, Biroul Electoral Central a anulat rezultatele alegerilor pentru funcția de primar. În urma acestora, candidatul social democrat, Adrian Constantin Torma, a fost votat de 48,42% de locuitori, dar prezența la urne s-a declarat nulă.

Deși Biroul Electoral de circumscripție Moldova Nouă i-a admis candidatura acestuia, Tribunalul Caraș Severin i-a respins-o. Totul deoarece candidatura lui Adrian Constantin Torma nu avea semnătura liderilor locali ale celor două partide din partea cărora a candidat, PSD și Pro România.

Prin sesizarea făcute de PNL Caraș Severin și PNL Moldova Nouă la Biroul Electoral Central, se arată faptul că Adrian Constantin Torma ar fi candidat ilegal la cursa electorală, împotriva contracandidatului său, Ion Chisăliță, care a fost votat de 46,23% dintre cei prezenți la vot.

Mai mult decât atât, PNL Caraș Severin și Moldova Nouă, au reclamat și fraudarea procesului electoral în 11 secții de votare. Acum locuitorii trebuie să se prezinte la din nou la vot pe data de 11 octombrie.

Citeşte mai multe pe impact.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Alegerile au fost anulate… Oamenii vor fi chemaţi din nou la vot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.