Alegeri locale: S-au deschis urnele la ora 7 – Zi crucială pentru următorii patru ani

alegeri cu masca

Zi crucială pentru următori patru ani. Sunt primele alegeri organizate în pandemie cu măsuri excepționale și o mobilizare de forțe fără precedent. S-au deschis secțiile de votare din toată țara, așadar s-a dat start votului.

Anul acesta votăm cum n-am mai făcut-o niciodată: purtăm mască, ne dezinfectăm mâinile și păstrăm distanța de 2 metri recomandată de autorități. Cel mult cinci alegători au voie simultan în secțiile de votare. Este pentru prima dată în istoria recentă când liderii politici au renunțat la băile de mulțime și campaniile au fost duse, în bună parte, online.

Cele aproximativ 18.800 de secţii de votare organizate în ţară pentru aceste alegeri locale s-au deschis duminică, peste 18 milioane de alegători fiind aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene.

Cetăţenii îşi pot exercita dreptul de a alege în 18.794 de secţii de votare organizate la nivel naţional, dintre care peste 1.200 în Capitală, cele mai multe în sectoarele 3 şi 6.

Procesul de votare se va încheia la ora 21,00, când vor fi anunţate exit-poll-urile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *