„ALDE va face o politică serioasă, asumată și bazată pe creștere, pe viziune”, interviu cu Traian Stancu, candidatul ALDE la Consiliul Județean Timiș

– Domnule Traian Stancu, ce v-ați propus pentru următorul mandat?

– Cred că ne aflăm în pragul unei alegeri foarte importante pentru parcursul viitor al administrației, al dezvoltării sociale și economice. După toți acești ani de tranziție, aș putea spune chiar de experiment, este momentul în care lucrurile trebuie să se așeze pe un făgaș normal, iar instituțiile să funcționeze fără a fi afectate de frământările politice.

– Aveți alături o echipă puternică, de oameni cu experiență, dar și mulți tineri. Cum ați stabilit cine trebuie să vă fie alături?

– În primul rând, ca în orice democrație reală, echipa candidată se stabilește prin vot majoritar. Propunerile, este adevărat, îmi aparțin și pot spune că, așa cum bine ați sesizat, am încercat să avem o listă omogenă, să creăm un echilibru între cei care au deja experiență în administrație și tinerii care vin cu o extraordinară dorință de a face lucruri bune.

– Cum ar trebui să fie relația dintre președintele consiliului județean și consilieri?

– Dacă vorbim despre modul actual de a face politică, putem spune că deciziile și inițiativele se iau de la vârf (primar, președinte de consiliu județean), sunt executate de aparatul administrativ (angajați ai instituției) și, doar în ultima lor formă, cea de proiect de hotărâre, ajung la consilii.
Consilierii județeni sunt cei care ar trebui să fie în permanent contact cu consilierii locali ai tuturor localităților din Timiș, ca împreună să identifice necesitățile reale, iar acestea să ajungă la vârf și să se concretizeze în proiecte.

– Dar cea dintre președintele Consiliului Județean Timiș și primarul Timișoarei?

– Aceasta este una dintre relațiile vitale pentru dezvoltarea unitară a județului, dar și a Timișoarei. Am văzut în ultimii ani scandalurile iscate între cei doi șefi de instituții, iar eu cred că din acest motiv am avut foarte multe de pierdut. Efectele afectează întreaga dezvoltare a Timișului, dovadă că nici până acum Timișoara nu are o centură completă, că administrația județeană deține clădiri în plin centrul orașului care ar trebui să fie, de fapt, gestionate de către Consiliul Local Timișoara.

– Ce va face ALDE în consiliul județean?

– Am fost și voi rămâne un susținător al politicilor duse de Călin Popescu Tăriceanu. Cred că asta face acum ALDE și cred că asta va face ALDE în Consiliul Județean Timiș. Va face o politică serioasă, asumată și bazată pe creștere, pe viziune. (P)

1 Comments
George 31/05/2016
Pai bine mai Traienica, numai pe rahatul asta de Taricenu-Manechinu' te-ai gasit sa-l reprezinti??