Alcoolul a băgat în spital numeroși timișeni: de la oamenii străzii la ”copiii” de bani gata

După prima zi de sărbătoare, la Timișoara, pacienții au venit buluc la urgență. Medicii de la cel mai mare spital din vestul țării au tratat un număr aproape dublu de cazuri.

”A fost foarte aglomerat. Am înregistrat peste 180 de pacienți în 12 ore or limita normală ajunge la 200 de pacienți în 24 de ore. Ponderea cazurilor grave a fost destul de mare.

Am avut pacienți în stop cardio-respirator cu resuscitare și multe traume, atât din județ, cât și din alte județe.

Au fost și victime ale accidentelor rutiere, dintre care una în stare foarte gravă care a venit de la Hunedoara cu fractură de bază de craniu. Afecțiunile minore care s-ar fi putut adresa centrelor de permanență au fost destul de rare.

În această perioadă, pacienții cu simptome ca febra, tusea și durerile de cap s-au prezentat într-un număr mic”, a precizat Mihai Grecu, medic-șef la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Timișoara. Nu doar cazurile grave au ajuns în zilele de sărbătoare pe mâinile doctorilor, ci și oamenii care din neglijență și-au pus în pericol sănătatea. Astfel, consumul excesiv de alcool, mesele prea copioase și oboseala și-au spus cuvântul.

”Au fost destul de mulți pacienți de vârsta a treia care au prezentat fracturi de șold după ce au căzut prin casă, ca urmare a oboselii acumulate în zilele anterioare cu pregătirile de sărbători.

De asemenea, masa de Crăciun nu le-a picat prea bine unor persoane, astfel că am avut mai multe cazuri de colici biliare și pancreatite acute ca în anul precedent.

În ceea ce privește consumul de alcool, numărul pacienților a fost ridicat și a făcut victime în toate păturile sociale de la oamenii străzii și până la copii de bani gata care au fost aduși din cluburi. Din fericire nu am avut nici un caz de consum de substanțe interzise”, a adăugat Mihai Grecu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *