Ajutor pentru cuplurile infertile: statul decontează toate FIV-urile, fiind vizate femeile cu vârste între 25 şi 45 de ani, care nu pot avea copii

Ajutor pentru cuplurile infertile: statul decontează toate FIV-urile, fiind vizate femeile cu vârste între 25 şi 45 de ani, care nu pot avea copii

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, luni seară, că va continua programul ”Fii o şansă”, pentru cuplurile infertile, prin care se decontează cu 4.000 de euro procedura de fertilizare in vitro.

Programul este dedicat femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, care nu pot avea copii, conform stiripesurse.ro.

Gabriela Firea a declarat, luni, că proiectul a fost deja dezbătut cu societatea civilă.

”Prelungirea programului ”Fii o şansă”, pentru cuplurile infertile înseamnă decontarea preţului întreg pentru procedura de fertilizare in vitro. Este un proiect mult aşteptat, a fost dezbătut deja cu societatea civilă. El a funcţionat cu rezultate bune în municipiul Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii, după 1.000 de astfel de proceduri”, a declarat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei al arătat că în cadrul programului se vor putea face deconturi de 4.000 de euro, pentru o procedură.

”La nivel naţional, proiectul este transmis pe circuitul de avizare, este realizat de Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii. Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei. Condiţiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani, deci este o îmbunătăţire.

Până acum se făceau decontări pentru doamne de până la 40 de ani. S-a eliminat acea condiţionalitate privind valoarea AMH, o analiză medicală şi, de asemenea, nu sunt condiţionate procedurile, în sensul numărului acestora, bazându-ne doar pe recomandarea medicală”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a mai precizat că în două sau trei luni vor putea fi făcute primele decontări.

CITEȘTE ȘI: ANAF demarează controale drastice. Printre cei vizați sunt profesorii care dau meditații și stiliștii care se ocupă de machiaj și coafură

”Acest proiect va intra în foarte scurt timp pe masa Executivului, ne bucurăm de susţinerea coaliţiei şi de susţinerea domnului prim-ministru. Sunt convinsă că în scurt timp, 2-3 luni, deja vom putea să realizăm primele decontări”, a declarat Gabriela Firea.

Foto: Clinica Gynera


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *