Ai voie sau nu să mănânci la volan, în timp ce te afli în trafic?

În traficul aglomerat din Timişoara, mulți dintre conducătorii auto obişnuiesc să mănânce una-alta chiar în timp ce se află la volan. Încalcă în vreun fel prevederile noului Cod rutier?

Legislaţia nu explică clar acest acest aspect, iar o eventuală amendă poate depinde de amabilitatea sau, dimpotrivă, de excesul de zel al polițistul care vă opreşte.

Legea spune că orice activitate care perturbă atenţia celui de la volan este interzisă şi este reglementată de articolul 99, alineatul 13, care clasifică drept contravenţie „lăsarea liberă în timpul condusului a volanului, ghidonului sau a manetei de comandă a vehiculului”.

În completarea acesteia vine legea din articolul 100, alineatul 10, care spune că reprezintă contravenţie „efectuarea de către conducătorul unui vehicul a unor activităţi de natură a-i distrage atenţia de la conducere ori folosirea instalaţiilor de sonorizare la un nivel de zgomot ce afectează deplasarea în siguranţă a lui şi a celorlalţi participanţi la trafic.”

Dacă polițistul de la circulație care vă trage pe dreapta pentru că aţi mâncat în timp ce conduceaţi consideră că din acest motiv aţi luat mâinile de pe volan, vă poate amenda!

Foto: mnn.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns