Agroland s-a înscris în Cupa Challenge

agroland1

UVT Agroland Timişoara a finalizat procedura de înscriere în Cupa Challenge, sezonul 2018-2019, şi va afla la finalul acestei luni cu cine va juca la debutul în cupele europene.

Tragerea la sorţi va fi efectuată la sediul Confederaţiei Europene de Volei (CEV) din Luxemburg, la 28 iunie. Agroland a trimis marţi toate documentele necesare înscrierii în Challenge Cup, a treia competiţie inter-cluburi ca importanţă de pe continent.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul CEV, întrecerea va debuta cu o fază eliminatorie (meciuri tur-retur, 6-15 noiembrie), în cazul în care la startul competiţiei se vor alinia mai mult de 32 de echipe.

Confederaţia Europeană va distribui formaţiile pe tabloul principal şi în faza eliminatorie ţinând cont de coeficientul ţărilor în cupele europene şi de clasamentele naţionale din stagiunea 2017-2018.

În documentaţia trimisă către CEV, Agroland a menţionat că partidele din Cupa Challenge vor fi organizate la sala „Constantin Jude”.

Cupa Challenge este singura întrecere în care o echipă românească a reuşit să se impună după 1989. CSM Bucureşti a câştigat trofeul în 2016, după o dublă victorie în finala disputată împotriva grupării Trabzon Idman Ocagi (Turcia).

În ultimii zece ani, competiţia a mai fost câştigată de câte două ori de echipe din Azerbaidjan, Turcia şi Rusia şi câte o dată de formaţii din Italia, Germania şi Grecia. Ultimele zece învingătoare sunt următoarele: 2009: Vini Moteschiavo Jesi (Italia), 2010: Dresdner (Germania), 2011: Azerrail Baku (Azerbaidjan), 2012: Lokomotiv Baku (Azerbaidjan), 2013: Dinamo Krasnodar (Rusia), 2014 Zarechie Odintsovo (Rusia), 2015: Bursa BBSK (Turcia), 2016: CSM București (România), 2017: Bursa BBSK (Turcia), 2018: Olympiacos Pireu (Grecia).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns