Aglomeraţie la RAR, gupă eliminarea timbrului de mediu. Timişenii cu maşini second-hand, programaţi în martie

Odată cu eliminarea timbrului de mediu și a altor taxe, numărul persoanelor care doresc să-și înmatriculeze mașinile la mâna a doua, cumpărate din străinătate, a crescut considerabil. Potrivit purtătorului de cuvânt al RAR, Roxana Nica, față de luna decembrie a anului 2016 numarul de programari la RAR a crescut cu aproximativ 50 la sută.

Luna trecută, raportul între solicitările privind eliberarea de acte pentru mașini noi și cele second hand a fost covârșitor: 8.000 de mașini noi și peste 32.000 de autovehicule la mâna a doua.Cele mai multe solicitări pentru eliberarea documentelor în vederea înmatriculării mașinilor second-hand au fost înregistrate în zona de nord a țării.

La nivelul județului Timiș, în luna decembrie 2016 au fost programate 48.000 de autoturisme, în timp ce în ianuarie 2017, 77.000. De asemenea, în luna ianuarie, la RAR Timiș, au fost eliberate 1.670 de cărți de identitate pentru vehicule, iar în februarie, până cu două zile în urmă, erau deja 798.

Pentru a a putea onora solicitările venite din partea clienților, RAR a stabilit ore suplimentare de munca în anumite reprezentanțe din țară. În acest moment, clienții pot obține o programare la RAR Timiș cel mai devreme pentru primele zile ale lunii martie.

”În ciuda creșterii numărului de programări în contextul menționat, Registrul Auto Român nu va face rabat la calitatea prestațiilor. Cu maximă prudență ne asigurăm că nu va primi undă verde la inspecție nici un autovehicul <<second-hand>> care nu corespunde perfect din punct de vedere tehnic. Le reamintim clienților noștri că prin intermediul serviciului call-center național au posibilitatea să se programeze în județele limitrofe atunci când în zona de prim interes este foarte aglomerat”, ne-a precizat, joi, Roxana Nica.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns