Agenda culturală: Fritz s-a dezlănțuit pe rețelele de socializare și acuză PNL. Tabără: „Nu putem vota în necunoștință de cauză doar pentru că voi credeți că le știți pe toate la 3 noaptea!”

”La SC Piețe a ajuns să fie "ca la piață": ziua și scandalul” - Viceprimarul Cosmin Tabără cere să se ia măsuri

Primarul Dominic Fritz s-a dezlănțuit pe rețelele de socializare, după ce agenda culturală a Casei de Cultură Timișoara nu a trecut în ședința de plen. Edilul dă vina pe liberali și spune că va supune din nou votului agenda culturală în următoarea ședință:

”PNL sabotează Cultura Timișoreană. Liberalii din Consiliul Local Timișoara au refuzat, fără nici un argument valid, să aprobe această Agendă Culturală a Casei de Cultură a Municipiului. Gestul lor iresponsabil, făcut strict din considerente politice, pune în pericol evenimente de tradiție pentru orașul nostru, printre care:

Ruga Timișoarei, Festivalul Inimilor, Ziua Timișoarei (unde ar fi trebuit să concerteze draga noastră formație Phoenix), evenimentele de comemorare a martirilor Revoluției din 1989 sau spectacolul de Revelion. M-am obișnuit la sabotaj politic constant al celor care au pierdut accesul la resurse publice, dar recunosc că am avut speranța ca el să cunoască o limită: să nu transformăm cultura în câmp de luptă politică ieftină, în anul pregătirii pentru cea mai uriașă oportunitate de promovare a Timișoarei în decenii – Capitala Europeană a Culturii”.

 

„Nu putem vota în necunoștință de cauză doar pentru că voi credeți că le știți pe toate la 3 noaptea!”

Replica liberalilor a venit prompt, viceprimarul Cosmin Tabără demontând acuzațiile lui Dominic Fritz: ”Vorbim despre un proiect pe care nu l-a discutat cu nimeni, care nu a fost prezentat nimănui și nu a fost dezbătut nici în comisiile de specialitate ale CL. Am și cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi și rediscutarea lui pe îndelete. Nu s-a dorit. Consilierii locali PNL nu au votat împotrivă, ci au decis să nu își exprime dreptul la vot până când agenda culturală nu va fi analizată”.

Mai mult, Tabără spune că poziția PNL nu este nicidecum una de forță, ci deschisă dialogului, în vederea găsirii celor mai bune soluții: ”Stimați colegi ai USR, votul “contra” de azi este un nou îndemn la dialog și o impulsionare să faceți management, nu acuze. Acuzând, un fost primar și-a pierdut mandatul! Găsiți soluții și vorbe bune, nu vinovați. Vinovăția e managementul defectuos de a susține proiectul și de a-l dezbate cu consilierii locali, care să-l voteze în cunoștință de cauză, și nu orbește.

Proiectul nu a strâns nici voturile tuturor consilieri din USR, asta nu s-a văzut?  În urmă cu câteva luni, o colegă USR din CL spunea că „ei” sunt 14, noi “restul”… Păcat că nu acceptați să stați la masă și să prezentați consilierilor locali proiectele înainte de a intra în plen. Am evita astfel de situații, dar e o situație care cred că și place, postura de victimă fiind cea mai frecventă.

Timișoara are nevoie, totuși, de management, responsabilitate și dialog. Sunt sigur că o discuție serioasă pe fiecare proiect cultural care să fie finanțat, discuție la care să fie prezentă și doamna Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură, va aduce lămuriri și îmbunătățiri ale agendei culturale. PNL dorește ca anul cultural 2023 să fie o reușită pe plan european și consilierii liberali acordă tot sprijinul în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Mii de timișoreni rămân miercuri fără apă caldă

Și un mesaj pentru pentru colegul viceprimar Ruben Lațcău: Incompetența managerială nu o puteți ascunde în spatele unor postări politice. Mai bine ați învăța să comunicați corect, nu să răspândiți fake news, să construiți și să conduceți. Nu putem vota în necunoștință de cauză doar pentru că voi credeți că le știți pe toate la 3 noaptea!”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Agenda culturală: Fritz s-a dezlănțuit pe rețelele de socializare și acuză PNL. Tabără: „Nu putem vota în necunoștință de cauză doar pentru că voi credeți că le știți pe toate la 3 noaptea!”

  1. Dar nu inteleg unde este problema.Dece trebuie festivale cu traditiem ca Timfloraris, JazzTM,Doar la Timisoreni nu le trebuie festivale de traditie de ani de zile,nu trebuie caldura si apa calda,nu trebuieste curatenie in oras,nu trebuie carosabil si trotuare reparate nu numai gauri si sparte de tot felul de reparati,nu spati verzi intretinute numai niste GAOAZE de buruieni.Ne trebuie festival in depoul de tramvaie sau pe turnul de apa cu vedere panoramica asupra mizerie in care a ajuns Timisoara.Dar avem un primar si o echipa de super competenti si capabili din USR care vor aduce orasul la sapa de lemn.Dar cum se face unde este USR ul la BUTOANE totul merge de a napoda vezi primaria generala a Bucurestiului,Sectorul 1 Bucuresti si cireasa de pe tort Primaria Timisoara

  2. hopa, i-a lovit dorinta de cultura pe useristi. se pare ca festivalul deocheat nu a prins la public, si se reprofileaza, ca deh… maine poimaine is alegeri iar. si printre vorbe de ce sa nu se mai auto-victimizeze un pic. la asta se pricep de minune si fritz si bugarin si clocotilde si nimicusor. oricum e o nesimtire crasa sa vii asa cu un proiect nediscutat decat de useristi. dar specimenele astea ne-au obisnuit cu asemenea tampenii. useristii se cred superiori, cei mai destepti, cei mai priceputi, buni la orice, la orice ora din zi si mai ales din noapte in timp ce noi restul ar trebui sa stam cuminti si sa inghitim porcariile lor. eh, nu merge chiar asa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *