Afecțiunile de sezon continuă să facă victime

copil bolnav 1

Virozele și pneumoniile continuă să bage oamenii în spital în județul nostru. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, numai săptămâna trecută, aproape 90 de persoane au fost internate din cauza afecțiunilor de sezon.

Reprezentanții instituției susțin că, în perioada 22-28 ianuarie, medicii de familie au raportat 1.682 de cazuri de viroză, dintre care 25 au necesitat supraveghere într-o unitate sanitară. În ceea ce privește pneumoniile, au fost diagnosticate 258 de persoane, iar într-un caz din patru s-a impus spitalizarea.

Potrivit medicilor, cele mai simple măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor presupun folosirea judicioasă a tuturor factorilor de călire a organismului (aer, soare, mișcare), o alimentație bogată în vitamine și minerale (fructe și legume proaspete), respectarea regulilor de igienă personală, aerisirea frecventă a încăperilor, evitarea locurilor aglomerate și a contactului cu persoanele bolnave.

În caz de apariție a unei boli respiratorii acute febrile, se impune izolarea la domiciliu, contactarea medicului de familie și evitarea automedicației.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.