Afecțiunile de sezon bat previziunile specialiștilor

gripa porcina

Numărul timișenilor la care a fost confirmat prin analize de laborator diagnosticul de gripă a ajuns la patru, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Vineri dimineaţă, un pacient afectat de virusul gripal a murit la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Îmbolnăvirea prin infecții respiratorii acute a depășit nivelul minim așteptat de specialiști, arată ultimul raport săptămânal realizat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Numărul total de cazuri la nivel național a fost, în săptămâna 12-18 februarie, de aproape 134.922, cu peste 51 la sută mai mare față de sezonul precedent.

Totodată, numărul deceselor provocate de virusurile gripale este aproape dublu în raport cu cel de anul trecut. De asemenea, conform raportului, de la începutul sezonului de supraveghere a activității virale, au fost înregistrați 781 de pacienți cu diagnosticul de gripă confirmat. Până la începutul acestei săptămâni, 951.895 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate în întreaga țară în cadrul campaniei derulate de Ministerul Sănătății.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns