Aerodromul Cioca, în blocaj

aerodromul cioca

Consilierii județeni din Timiș au respins ieri un proiect de hotărâre care prevedea votarea regulamentului privind modul de utilizare a terenului și infrastructurii de pe Aerodromul Cioca, situat pe Calea Torontalului.

CITEȘTE ȘI: Programul Festivalului Timfloralis

Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, se declară dezamăgit de respingerea regulamentului și vine cu argumente ce țin de creșterea veniturilor județului și punerea în valoare a unui obiectiv lăsat în paragină de mai mulți ani:

„Consecința votului din plenul Consiliului Județean Timiș este că activitatea pe Aerodromul Cioca rămâne cea pe care o știți deja, adică aproape inexistentă. Împreună cu aparatul de specialitate, am lucrat intens la un regulament pe baza căruia să putem închiria terenul adiacent pistei de aterizate/decolare. În primul rând, îmi doresc o activitate mai intensă pe aeroport, întrucât ținem nefolosite peste 40 de hectare de teren.

Am primit deja o serie de cereri privind organizarea de evenimente și cred că timișorenii și timișenii merită un spațiu unde să-și petreacă o parte din timpul liber. Un al doilea argument a fost creșterea veniturilor la bugetul județului, bani suplimentari pe care i-am investi în spitale, școli și drumuri.

Am solicitat organizarea unei ședințe extraordinare de plen pentru aprobarea regulamentului, întrucât cererile pe care le avem nu mai suportă amânare”.

Votul împotriva proiectului are o consecință imediată, nemaifiind posibilă organizarea unui festival de muzică, dar nici cea de-a cincea ediție a concursului CanSat, organizat de Agenția Spațială Română, subliniază președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra:

“Ne-a fost solicitată închirierea aeroportului pentru lansarea minisateliților confecționați de zeci de elevi care erau așteptați la Timișoara. În acest moment, nu mai este posibil.

Îmi exprim regretul privind situația apărută și consider iresponsabil votul pe considerente pur politice, prin care se blochează atragerea de evenimente culturale, sportive sau științifice”.

Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat de plenul Consiliului Județean Timiș, fiind înregistrate 11 abțineri și 16 voturi pentru, sub numărul minim necesar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *