Adriana Cârcu lansează la „Bufniţe” volumul „Auriu”

adriana carcu

Librăria „La Două Bufniţe” va găzdui joi, 11 ianuarie, la ora 18, lansarea volumului „Auriu” de Adriana Cârcu, apărut anul trecut la Editura „Casa de Pariuri Literare”. Alături de autoare, timişorenii vor avea ocazia să-i întâlnească pe invitaţii acesteia, Simona Croitoriu, Gabriel Timoceanu și Gheorghe Fikl.

Volumul „Auriu” întrunește 56 de texte apărute de-a lungul ultimilor cinci ani în rubrica „Cronică sentimentală” din revista „Orizont”. Regrupate tematic, acesteau au fost structurate în cinci capitole, menținându-și cronologia în interiorul fiecărei secțiuni. Întreaga carte este caracterizată de o fluiditate stilistică ce traversează barierele genurilor , coagulându-se într-un produs omogen, în care claritatea textului este străbătută de subtile valențe poetice.

Adriana Cârcu este jurnalistă și autoare a patru volume de scrieri cu caracter (auto)biografic, eseistic și muzical. Din 2006, ea deține o rubrică permanentă în publicaţia „Orizont” și este prezentă în paginile a numeroase reviste și site-uri culturale cu eseuri, proză scurtă și traduceri.

Scrie în română și în engleză. În anul 2010, Adriana Cârcu a fondat organizaţia culturală internațională „ArtCiclova Association”, împreună cu scriitorul Robert Șerban și artistul vizual Călin Beloescu. Aflată în Ciclova Montană, aceasta susține arta și științele umaniste și își propune să stimuleze dezvoltarea economică, cultivând în același timp frumusețea idilică a regiunii.

Adriana Cârcu s-a născut în Timișoara și în prezent trăiește în Germania, la Heidelberg, unde a emigrat în anul 1988.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns