Adrian Wiener, coordonator al Spitalului COVID-19 din Arad: Am colegi care sunt la capătul puterilor

Medicul arădean Adrian Wiener, deputat USR: Spitalele ar putea fi inundate de pacienți Covid în perioada următoare. Suntem în plin val șase

Senatorul USR Adrian Wiener, coordonator al spitalului dedicat cazurilor de COVID-19 din Arad, a declarat, marţi, că perspectiva din interiorul sistemului de sănătate asupra actualei crize este „fundamental” diferită faţă de cea din societate, atrăgând atenţia că are colegi care se află „la capătul puterilor”, transmite Agerpres.

„Din păcate, personalul medical ajunge să fie de foarte multe ori cu lacrimi în ochi, frustrat, cu mâinile ridicate. Am colegi care sunt la capătul puterilor. Cu disperare aflăm, poate săptămânal, că încă unul dintre colegi s-a îmbolnăvit, deci mai rămân câteva gărzi de acoperit. Perspectiva asupra acestei crize, din interiorul sistemului de sănătate publică, este fundamental alta decât este percepută, în general, de societate. Tragem un semnal de alarmă şi din acest punct de vedere. S-a făcut mult, mult prea puţin, chiar şi în aceste şapte luni, în care am fi putut să ne pregătim în ceea ce priveşte extinderea secţiilor de terapie intensivă, educaţia personalului care să poată să preia anumite sarcini, care era evident la un moment dat că vor trebui preluate”, a explicat Wiener, în cadrul unei conferinţe de presă a USR PLUS.

CITEŞTE ŞI: Cifre care ne îngrozesc: 177 de oameni au murit în 24 de ore, iar 1093 sunt internaţi în stare gravă la ATI

Conform acestuia, capacitatea de testare privind infecţia cu SARS-CoV-2 a crescut „mult mai lent” decât ar fi fost necesar.

„Testarea este un instrument care ar trebui să fie prospectiv, nu să identifice din urmă focarele care confluează şi acum ne pun în faţa unei transmiteri comunitare uriaşe. Ar fi trebuit să fie gardianul extinderii acestor focare. Multe dintre DSP-uri nu lucrează în weekend. (…) Nu mai vorbesc de secţiile de ATI, unde cea mai frecventă propoziţie care se rosteşte în ziua de azi este: ‘Nu avem locuri’, la telefonul care sună disperat. Sunt foarte multe lucruri care arată efectiv crăpăturile sistemului. Plătim poliţele a zeci de ani de lipsă de angajament şi politic, în ceea ce priveşte sistemul de sănătate publică”, a susţinut senatorul USR.

Foto: ziaristii.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Adrian Wiener, coordonator al Spitalului COVID-19 din Arad: Am colegi care sunt la capătul puterilor

  1. populatia civila (pacientii) sunt dintotdeauna la capatul puterilor financiare , pentru a va baga, la unii dintre voi ,banii in buzunar ceruti ca spaga pentru un serviciu medical mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *