Adrian Streinu-Cercel, propunere surprinzătoare pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2

Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel, consideră că este necesară testarea “la fiecare scară de bloc” pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI: Tânăr de 16 ani surprins de polițiști la volan, în vestul țării. Băiatul a fost oprit cu focuri de armă, după ce a încercat să fugă

“Ar trebui luate o serie de măsuri prin care să se încerce limitarea transmiterii acestui virus, ba mai mult decât atât, să începem să testăm la fiecare scară de bloc, în aşa fel încât să dăm oamenilor o şansă de a fi diagnosticaţi din prima, pentru că la un diagnostic precoce, şansa de supravieţuire creşte considerabil”, a afirmat senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel, duminică, la Biblioteca Naţională, unul dintre cele şase centre din Capitală unde se desfăşoară, până luni dimineaţă, “Maratonul vaccinării pentru viaţă”.

Întrebat ce înseamnă la fiecare scară de bloc, Streinu-Cercel a spus: “Oamenii din domeniul epidemiologiei trebuie să coboare în stradă pentru a preveni transmiterea virusului din om în om. Vreţi să scăpăm mai uşor şi fără victime, asta va trebui să facem. Atunci ne vom limita la ceea ce avem şi să nu ne mirăm”. Potrivit profesorului, la rata actuală de incidenţă, numărul pacienţilor de COVID va continua să crească, dar ne aflăm “spre un platou al numărului de cazuri”.

CITEȘTE ȘI: Ne-a părăsit reputatul medic și profesor timișorean Petru Matusz

“La rata de transmitere pe care o cunoaştem în momentul de faşă ne aşteptăm ca numărul pacienţilor să crească. Dacă pentru tulpina din Wuhan aveam o rată de transmitere de 1 la 3, în momentul de faţă este de 1 spre 10. În spatele fiecărei persoane cu un test la nivelul exudatului nazo-faringian pozitiv, avem încă 8 sau 10 persoane în spate asimptomatice şi de care nu se ştie. (…) Rezultatele restricţiilor se văd după şase săptămâni. Şi este uşor de calculat, pentru că luaţi în calcul o incubaţie de circa 14 zile, la această incubaţie de 14 zile se mai pune, de obicei, încă o săptămână, deci înseamnă 21 de zile, interval în care te uiţi să vezi care este dinamica infectărilor. Şi atunci, asta se multiplică cu un coeficient şi undeva la 6 săptămâni ar trebui să fim pe o pantă net descendentă. Deocamdată, suntem spre un platou”, a explicat Streinu-Cercel.

Medicul infecţionist a îndemnat la vaccinare şi la purtarea măştii din momentul ieşirii din locuinţă până la revenirea acasă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Adrian Streinu-Cercel, propunere surprinzătoare pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2

  1. Dragă redacție Renașterea, mă bucur că aveți moderator pentru comentarii, pentru că în felul acesta este cert, că cineva chiar își ia timpul să citească părerea timișorenilor despre tot ceea ce policitienii României afirmă, citate pe care dumneavoastră le publicați pe platforma ziarului, cu singura grijă de a pune ghilimelele, la începtul și la sfârșitul comunicatelor de presă.Ziarul „Renașterea Bănățeană” nu este un canal Youtube, pe care se pot lansa vedete locale și pe plan național, sau?! În prezent vedetele sunt medicii și politicienii, depinde cum batul vântul schimbării de la putere.De ce nu investigați înainte să publicați? De ce nu luați legătura cu pacienții, cu asistentele medicale din spitale, de ce nu treceți pe lângă curtea unui spital să vedeți ce se întâmplă pe acolo?!Din scaunul redacției, este ușor să confundați comoditatea cu privilegiul.De ce nu treceți prin filtrul gândirii, contradicțiile din actele oficiale? De ce nu analizați din punct de vedere legal, care este relația dintre măsurile politice luate în urma pandemiei, a situației sănătății la nivel național, care au fost deciziile judecătorilor și dacă au fost lăsate să își producă efectele legale, potrivit Constituției României? De ce nu contorizați firmele și domeniile de activitate, care fac profit pe spinarea noastră, de ce apar în ziar mereu cei care vor să „facă bani”, dar nu le este permis?De ce tratați pandemia, ca pe un serial de pe Kanal D, în loc să vă ascultați flerul jurnalistic și să aplicați ceea ce ați învățat în lungii ani petrecuți pe băncile facultății?Cum veți explica generațiilor următoare, că ați fi putut schimba istoria, doar dacă ați fi fost puțin mai sceptici și ați fi pus întrebările potrivite?Înțeleg mai mult decât credeți, dar gândul care nu îmi dă pace, este cum de puteți dormi liniștiți, știind ceea ce se întâmplă în prezent și acceptând cu nonșalanță tot ceea ce va urma? Ce s-a întâmplat cu entuziasmul din trecut, cu care puneați sub semnul îndoielii deciziile, celor care ne conduc?Vă sperie cuvântul „sănătate”, dar dacă în loc de o „boală” s-ar discuta despre „fonduri și investiții trimise de Uniunea Europeană”, ați fi la fel de pașnici sau v-ați scoate carnețelul de notițe și ați începe să schițați întrebările: cine, de ce, unde, când și cum?

  2. Cine l-a pus pe acest ipochimen, dar și pe Rafila, pe listele PSD-ului este un mare maestru (poate chiar de gradul 33) într-ale serviciilor secrete. După ce străinul sfătuia în 2020 guvernul Orban să-i adune pe cei peste 65 de ani în centre (americanii au și ghilotine), cică spre binele lor, pensionarii vor vota acum masiv cu USR, pentru un + de siguranță. România a devenit țara tuturor psihopatilor. Apropo, constat că Piața Victoriei este doar pentru victoria lui Fritz. Pentru nevaccinati, doar Unirii. Să se vadă la TV că la Timișoara cobaii de la multinaționale pot sta la terase și că e mai mulți decât fraierii din decembrie 1989…

Lasă un răspuns