Adrian Marinescu, despre administrarea unei doze booster în fiecare iarnă: ‘Ar putea fi o variantă’

Adrian Marinescu: anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul. Măsurile de relaxare, în scurt timp

Medicul Adrian Marinescu a explicat în ce condiţii doza booster ar putea deveni necesară în fiecare iarnă în România. Reamintim că multe ţări se confruntă deja cu valul 5, conform stiripesurse.ro.

Doza booster ar putea să devină necesară în fiecare iarnă în România, mai ales că multe ţări se confruntă deja cu valul 5 al pandemiei. Medicul Adrian Marinescu a explicat în ce condiţii ar fi posibil acest scenariu.

Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balş”, a explicat în ce condiţii dozele booster de vaccin anti COVID-19 ar putea deveni necesare în fiecare iarnă şi în România.

Rămâne de văzut…

„Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă. Oricum, trebuie să aducem aminte că familia de coronavirus este mare şi dintotdeauna conviețuiește cu noi. SARS-CoV-2 este doar un membru din această familie. Până la urmă, dacă reușim să fim în acel punct de conviețuire cu virusul şi viaţa noastră să se desfășoare normal şi pentru acest lucru ne trebuie un vaccin ca să ne asigure protecţia este ceva ce noi toţi ne-am dori.

CITEȘTE ȘI: Se scumpesc biletele şi abonamentele pentru transportul în comun din Timişoara

Dozele booster se folosesc şi în momentul de faţă. În momentul în care vorbim de un virus SARS-CoV-2 care este lângă noi, de doi ani. Este clar că deja suntem în momentul în care facem booster. Faptul că acesta se va face în fiecare iarnă sau mai devreme, rămâne de văzut. Să sperăm că valul 5 va însemna un număr de infecții, în mare parte, uşoare pentru că până în februarie avem timp să ne creștem protecţia prin vaccinare”,a spus medicul Adrian Marinescu la Antena 3.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns