Adormirea Maicii Domnului pe stil vechi, hramul Parohiei Ortodoxe Ucrainene Timișoara

Comunitatea ucraineană din Timişoara îmbracă sâmbătă straie de sărbătoare pentru a cinsti cum se cuvine pe Maica Domnului, ocrotitoarea Parohiei Ortodoxe Ucrainene din oraşul de pe Bega, întrucât la 28 august va fi prăznuit hramul bisericii pe stil vechi, “Adormirea Maicii Domnului”.

CITEȘTE ȘI: La doar 4 ani face senzație pe Internet datorită unei pasiuni neobișnuite

Preotul paroh Cristian Popovici îi invită sâmbătă, pe toți credincioșii la slujba Utreniei (ora 8), slujba sfințirii Aghiazmei Mici (ora 9), Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie (ora 9,30), urmată de o agapă frățească în curtea lăcașului de cult.

Parohia Ortodoxă Ucraineană “Adormirea Maicii Domnului” din Timişoara a fost înfiinţată în 10 decembrie 2001 şi numără în prezent peste 100 de familii. Începând din toamna anului 2005, credincioşii ucrainene participă la slujbele religioase oficiate de preotul paroh Cristian Popovici într-o biserică nouă pe strada Maresal Alexandru Averescu (fosta Lidia) nr. 3c din Timişoara.

Lăcașul de cult a fost sfințit anul trecut de Mitropolitul Ioan al Banatului, ocazie cu care a primit ca hram secundar pe cel al Sfântului Serafim din Sarov.

Credincioşii ucraineni din Timişoara aparţin de Vicariatul Ortodox Ucrainean din România, care are menirea de a coordona viaţa spirituală a credincioşilor ucraineni din România, fiind organizat cu binecuvântarea şi cu aprobarea Sfântului Sinod, din anul 1990, iar din punct de vedere canonic, fiind sub directa ascultare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns