Administraţia Penitenciarelor, explicaţii despre coastele rupte ale lui Vişinescu

alexandru visinescu

Administraţia Penitenciarelor a transmis marţi că, în urma unei verificări interne, rezultă că Alexandru Vişinescu, transportat la spital cu mai multe fracturi costale şi ruptură de splină, a suferit rănile din cauza unei căzături, nu pentru că a fost bătut.

„Urmare verificărilor interne demarate la nivelul unităţii penitenciare sus-menţionate (Spitalul Penitenciar Jilava- n.r.), s-a stabilit faptul că evenimentul supus atenţiei publice s-a produs în urma unei căderi involuntare, rezultat al unui episod lipotimic, în contextul vârstei înaintate şi a istoricului afecţiunilor cronice ale persoanei private de libertate, infirmându-se suspiciunile unei eventuale agresiuni”, se arată în comunicat.

Torţionarul Alexandru Vişinescu este internat în continuare pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală, acolo unde a fost transportat sâmbătă.
Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în luna iulie 2015.

Totodată, Vişinescu a fost obligat să plătească, în solidar cu Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 300.000 de euro cu titlu de despăgubiri urmaşilor victimelor sale, astfel: 50.000 de euro către partea civilă Nicoleta Eremia, 100.000 către partea civilă Elena Iacob şi 150.000 de euro Ancăi Maria Cernea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, „a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”, scrie mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Administraţia Penitenciarelor, explicaţii despre coastele rupte ale lui Vişinescu

  1. E vina lui, e om in varsta si nu mai are dinti. In cazul acesta cand „cade” nu pot sa i se rupa dintii, se rupe splina, coastele, etc. Din tot sufletul, la mai mare!

Lasă un răspuns