Adio linişte pentru o familie de timişoreni! O spălătorie auto a răsărit la doi paşi de domiciliul său!

Când vecinul construieşte pe proprietatea lui nu te gândeşti numaidecât la ceva care te-ar putea deranja.

Aşa şi-au zis şi soţii Georgescu, timişoreni domiciliaţi pe strada Mareşal Constantin Prezan, atunci când au observat că vecinul de alături se apucă de amenajat ceva în propria ogradă.

A răsărit acolo, însă, o spălătorie auto care funcţionează non-stop, producând fără oprire un zgomot continuu!

„Am încercat să-i sugerez vecinului să pună măcar nişte panouri fonoabsorbante, dar nici n-a vrut să audă. Zgomotul este extrem de deranjant, de parcă am avea un aeroport cu trafic mare în apropiere.

Viaţa noastră a devenit un calvar de când avem spălătoria în vecinătate”, ne spune Virgil Georgescu.

Mergând pe fir, el a descoperit mai multe hibe ale afacerii care a înflorit la numai circa 15 metri de domiciliul său şi care îi provoacă deranj sonor zi şi noapte, pentru că spălătoria respectivă funcţionează non-stop.

Punctele nevralgice ale spălătoriei cu bucluc

O primă problemă ar fi legată de autorizația de construire, deoarece în proiect sunt prevăzute patru stații pentru spălat mașinile și două instalații de aspirat, dar situația faptică este nițel diferită: șase capacități de spălare și trei de aspirare!

Care funcționează bine-mersi, de vreo cinci luni încoace.

O supradimensionare care e de natură să sporească zgomotul din punctul de lucru cu pricina, iar nivelul acustic e cu mult peste limita admisă, potrivit măsurătorilor realizate de comisarii Gărzii de Mediu. Mai precis, în jur de 70 de decibeli, în timp ce limita admisă e de 50.

Motiv pentru care unitatea, situată pe strada Mareşal Constantin Prezan nr. 48 (foto), a fost sancționată de Garda de Mediu cu o amendă de 30.000 de lei.

Despre acordul de funcționare din partea primăriei se poate spune că e sublim, dar lipsește totalmente! Aşa se face că societatea Nordia Voda SRL, deţinătoarea spălătoriei auto, a fost călcată şi sancţionată în mod repetat cu amenzi de Poliţia Locală.

Virgil Georgescu îl mai acuză pe vecinul său Said Farajallah, proprietarul firmei cu pricina, că a betonat o suprafaţă apreciabilă de spaţiu verde de pe domeniul public, cu de la sine putere.

Ce spune partea acuzată

L-am contactat pe Said Farajallah, dorind să-i aflăm părerea cu privire la neregulile mai sus-amintite.

Din punctul lui de vedere, afacerea sa este legalmente OK, inclusiv în ceea ce priveşte impactul asupra ambianţei.

Cum rămâne cu amenda dată de Garda de Mediu pentru hărmălaia depăşind limita admisă?

Întreprinzătorul susţine că va contesta sancţiunea, considerând că aparatul folosit de comisarii instituţiei ar fi înregistrat şi zgomotul produs de traficul auto (care, într-adevăr, este foarte intens pe strada respectivă, n. red.).

În plus, proprietarul spălătoriei afirmă că va instala panouri care să absoarbă zgomotul produs de instalaţiile din unitate, acest lucru fiind impus, de altfel, de Garda de Mediu.

Legat de lipsa acordului comercial, care s-a lăsat deja cu amenzi peste amenzi pentru societatea sa, Said Farajallah spune că a depus numeroase solicitări la primărie pentru a-l obţine şi îşi va continua demersurile.

Omul de afaceri admite, de asemenea, că în proiect apăreau doar patru şi nu şase staţii de spălare, dar e o problemă pe care promite că o va remedia, mai amintind şi faptul că autorizaţia de construire este încă în termenul de valabilitate, iar lucrarea nu e încă recepţionată.

Trebuie spus din capul locului că pe strada Mareşal Constantin Prezan (fostă Lidia) funcţionează şi alte spălătorii de maşini, zona fiind pretabilă pentru dezvoltarea de activităţi din sfera serviciilor.

Sigur că nimeni nu poate contesta dreptul oricărui cetăţean de a-şi înfiinţa o afacere de genul celei sus-pomenite într-o zonă unde acest lucru e permis de către autoritatea publică locală, dar atunci când o familie nu se mai poate odihni din cauza zgomotului persistent 24 de ore din 24, inclusiv sâmbăta şi duminica, ceva nu miroase a bine.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Adio linişte pentru o familie de timişoreni! O spălătorie auto a răsărit la doi paşi de domiciliul său!

  1. S-au schimbat regulile ?!? Acum, 20 ani, am deschis o ,,mini” croitorie ; am avut nevoie de acceptul, a, TREI VECINI !!! Asta, în situația când, toți trei, aveau casele la 30 m. de spațiul croitoriei !!! Măi, să fie !

  2. Am exact aceeasi problema cu vecinii mei , spalatorie self service, zgomot infernal ,de la ora 6 pana la 20 seara sau chiar mai mult , bataie de joc din partea autoritatiilor corupti

Lasă un răspuns