Adio, dosar cu șină! De astăzi, instituţiile publice nu mai au voie să solicite copii la alte acte emise de stat

Adio, dosar cu șină! De astăzi, instituţiile publice nu mai au voie să solicite copii la alte acte emise de stat

De la 1 ianuarie 2022 scăpăt de multe hârtii inutile care ne dădeau bătăi de cap la ghișeele statului. Reprezentate, simbolic, de faimosul dosar cu șină. Instituţiile publice nu mai au voie, începând din 1 ianuarie, să mai solicite persoanelor fizice şi firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituţii ale statului.

CITEȘTE ȘI: Un gorjean a băgat o petardă într-o țeavă, pentru a-i crește intensitatea sonoră. I-a explodat în față

Deși abia acum intră în vigoare, preşedintele Iohannis a promulgat încă din 9 noiembrie actul normativ prin care este interzis instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să ceară persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către entităţi ale statului.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, faimosul dosar cu șină ar trebui să dispară

„Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, se arată în textul legii.

sursa antena3.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *